З 1 квітня стартує пілотний проєкт єдиного аеромедичного простору в Україні — Ігор Іващенко

19 Березня 2021 12:05 Поділитися

Заступник міністра охорони здоров’я України з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко під час онлайн-брифінгу 19 березня поінформував, що на засіданні Уряду, яке відбулося 17 березня, було підтримано постанову «Про деякі питання створення єдиного аеромедичного простору в Україні», розроблену МОЗ спільно з Міністерством внутрішніх справ.

І. Іващенко зауважив, що, плануючи дизайн єдиного аеромедичного простору, МОЗ зосередилося на двох компонентах:

1) власне сам пілотний проєкт з евакуації, який у 2021 р. буде реалізований у Львівській та Київській областях;

2) застосування авіації для розвитку системи трансплантації.

«З 1 квітня поточного року передбачається, що проєкт стартує у Львівській обл. та пацієнти з інфарктом, інсультом та іншими загрозливими для здоров’я та життя станами зможуть, окрім традиційного наземного транспортування, розраховувати і на повітряне», — повідомив заступник міністра. Окрім того, з 1 травня до даного проєкту також приєднається Київська обл. та м. Київ, а у 2022 р. — всі інші регіони країни.

Також він поінформував, що МОЗ України було підготовлено проєкт змін до Порядку визначення розміру реімбурсації лікарських засобів, які передбачатимуть необхідність підтвердження біоеквівалентності для лікарських засобів, що реімбурсуються.

«Даний проєкт фактично вимагатиме обов’язкового подання висновку щодо підтвердження біоеквівалентності лікарського засобу під час його включення до переліку ліків, які підлягають реімбурсації. Такий висновок видаватиметься Державним експертним центром МОЗ України, його форма буде затверджена відповідним наказом міністерства», — підкреслив І. Іващенко.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті