В Україну доставлено нову партію вакцини проти COVID-19 від Pfizer-BioNTech

18 Травня 2021 11:44 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України інформує, що 18 травня ЮНІСЕФ доставлено в Україну нову партію 122 850 доз вакцини Comirnaty від Pfizer-BioNTech проти COVID-19 у рамках глобальної ініціативи COVAX. До кінця тижня ЮНІСЕФ доправить всього 473 850 доз вакцини, а також розчинник для ін’єкцій.

Очікується, що 378 тис. доз вакцини буде направлено для щеплення першою та другою дозою від COVID-19 працівників сфери освіти. Решту вакцини направлять для пріоритетних груп із першого та другого етапу вакцинації.

Загалом до кінця 2021 р. в рамках ініціативи COVAX Україна безоплатно отримає вакцини для щеплення 8 млн українців від COVID-19. Від імені COVAX ЮНІСЕФ закуповує і постачає лише ті вакцини від COVID-19, що відповідають критеріям безпеки та ефективності Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України, зазначив, що отримання Україною нової партії вакцин в рамках міжнародної ініціативи COVAX є черговим свідченням відданості світової спільноти принципам рівності і доступності вакцин в умовах світової пандемії коронавірусу. «Співпраця в такому форматі є вкрай важливою, а реалізація міжнародних гуманітарних та соціальних ініціатив, спрямованих на подолання загальносвітової проблеми COVID-19, вкотре підтверджує готовність країн до об’єднання зусиль перед загрозами, які стоять перед людством», — підкреслив він.

«ЮНІСЕФ вдячний усім партнерам та міжнародним донорам, які підтримують COVAX і вакцинацію від COVID-19 в Україні. У міру того, як доставляється більше вакцин, закликаємо всіх отримати щеплення, щойно з’явиться така можливість. Дуже важливо, що захист від цієї небезпечної інфекції зараз можуть отримати вчителі. Неможливо переоцінити роль освіти для благополуччя та розвитку кожної дитини. Вакцинація вчителів — ключовий момент у забезпеченні якості та безперервності навчання під час пандемії», — підкреслила Лотта Сільвандер, голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні.

Доктор Ярно Хабіхт, представник ВООЗ та голова Бюро ВООЗ в Україні, зазначив: «Зараз додаткові вакцини від COVID-19 поставляються в Україну через механізм COVAX, а це означає, що ми можемо забезпечити доступ до вакцин для більшої кількості людей, фокусуючись на пріоритетних групах. Протягом останніх місяців ми спостерігаємо, що все більше українців зацікавлені у вакцинації проти COVID, і це обнадійлива тенденція. Вакцинація від COVID-19 є життєво важливим інструментом, який допомагає нам подолати пандемію та нарешті знову стати на крок ближче один до одного, але ніхто не є у безпеці, поки всі не будуть у безпеці».

Вакцини Pfizer-BioNTech потребують особливих умов транспортування та зберігання — при температурі в межах від –60 °C до –80 °C. Зберігання й логістику цієї та попередньої партій вакцин Pfizer-BioNTech від COVAX в Україні із дотриманням правильного холодового ланцюга забезпечить Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

МОЗ нагадує, що раніше в рамках COVAX Україна отримала 117 тис. доз вакцини Pfizer-BioNTech та 367 200 доз вакцини AstraZeneca-SKBio, виробленої SK Bioscience, Південна Корея. Також близько 140 тис. шприців для розведення вакцин з розчинником та ін’єкцій та більше 1300 коробок для їх безпечної утилізації.

За матеріалами moz.gov.ua,
фото із facebook.com/moz.ukr

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті