Парламент призначив міністром охорони здоров’я України Віктора Ляшка

20 Травня 2021 11:05 Поділитися

20 травня Парламент призначив міністром охорони здоров’я України Віктора Ляшка, який до цього обіймав посаду заступника міністра охорони здоров’я України — головного державного санітарного лікаря України. За відповідне рішення проголосували 262 народні депутати.

В. Ляшко, виступаючи в сесійній залі, запевнив народних депутатів, що йому вистачить фаховості і стійкості для прийняття управлінських рішень на посаді міністра.

«Пріоритетом номер один для мене є подолання коронавірусної хвороби. Ми зробимо все, аби українці змогли вакцинуватися, працювати, подорожувати. Але ця пандемія ще не завершилася, і, на жаль, вона не остання. Саме тому біологічна безпека наших громадян стане пріоритетом роботи Міністерства. Уже до осені в нас буде інша готовність системи охорони здоров’я до реагування на спалахи інфекційних хвороб та епідемій. Будуть повністю переглянуті підходи до реагування на радіаційні та хімічні загрози», — повідомив В. Ляшко.

Також він додав, що з метою доступу громадян України до вакцини потрібно створити національне виробництво імунобіологічних препаратів. Для цього МОЗ визначить перелік критично важливих лікарських засобів і запропонує постійне державне замовлення, аби інвестори розгорнули виробничі потужності в Україні. Посадовець запевнив, що МОЗ забезпечить вакцинами проти COVID-19 всіх охочих ще до кінця року.

Крім того, В. Ляшко запевнив, що ще одним пріоритетом МОЗ стане зменшення фінансового тягаря для пацієнтів із хронічними захворюваннями. Для цього програму реімбурсації буде розширено вже в 2021 р.

Михайло Радуцький, голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, поінформував парламентарів, що 19 травня члени Комітету підтримали подання Прем’єр-міністра про призначення В. Ляшка на посаду міністра охорони здоров’я.

Ольга Стефанишина, член Комітету, зауважила, що перед новим міністром стоять складні виклики. І В. Ляшко на засіданні Комітету запевнив, що до кінця літа буде зроблено 10 млн щеплень українським громадянам. Тобто по 100 тис. вакцинацій щодня. За словами О. Стефанишиної, навіть при виконанні таких амбітних планів, цієї кількості щеплень не вистачить для виконання плану Президента України щодо вакцинації 70% дорослого населення до кінця року. Водночас вона сподівається, що до кінця літа обіцянки В. Ляшка будуть виконані.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

GREG007 21.05.2021 12:13
а если не выполнит до 1 сентября? уволить Шмыгаля, Лящка и всех 262 депутата!

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті