Уряд розширив перелік продукції, яка звільняється від ПДВ та необхідна для боротьби з COVID-19

23 Червня 2021 2:45 Поділитися

Денис Шмигаль, Прем’єр-міністр України, під час засідання Кабінету Міністрів 23 червня поінформував, що кількість нових хворих на COVID-19 та госпіталізацій продовжує зменшуватися, а темпи вакцинації тиждень за тижнем прискорюються.

«Ми бачимо, яку позитивну роль відіграють центри масової вакцинації, що відкриваються в містах та містечках по всій Україні. Даю доручення Міністерству розвитку громад і територій вжити заходів, аби такі центри з’явилися щонайменше в кожному районному центрі. Адже є регіони країни, де таких центрів більше 10, а в деяких немає жодного», — зауважив Д. Шмигаль.

Окрім того, Міністерство охорони здоров’я постійно збільшує кількість бригад для проведення щеплення і готує нові формати проведення вакцинації, щоб якомога більше українців мали можливість отримати щеплення проти коронавірусної хвороби.

Зокрема, цього тижня стартувала вакцинація компаній, які мають у своєму штаті понад 50 осіб, які бажають отримати щеплення. «Вакцинація працівників компаній допоможе зменшити передачу вірусу всередині колективів та сприятиме їх безпечній роботі. Закликаю керівників підприємств скористатися такою можливістю та убезпечити себе і своїх працівників», — наголосив він.

Голова Уряду також зауважив, що прискорення темпів вакцинації є дуже актуальним на фоні поширення нових штамів COVID-19, а саме штаму «дельта». Всесвітня організація охорони здоров’я повідомила, що даний штам вірусу є домінуючим у світі та є більш небезпечним за попередні мутації COVID-19.

Отже, на засіданні Уряду було прийнято постанову про внесення змін до постанов КМУ від 20.03.2020 р. № 224 та від 20.03.2020 р. № 225 в частині доповнення їх переліків лабораторним обладнанням, необхідним для протидії поширенню COVID-19, а саме секвенатором нуклеїнових кислот. Відповідні зміни набули чинності 25.06.2021 р. у зв’язку з опублікуванням в газеті «Урядовий кур’єр» від 25.06.2021 р. № 120.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»,
фото із урядового вебсайту

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті