Доступ пацієнтів до медичного канабісу: Парламент відправив на доопрацювання відповідний законопроєкт

14 Липня 2021 12:27 Поділитися

13 липня Парламент розглянув у першому читанні проєкт закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання обігу конопель в медичних цілях, науковій та науково-технічній діяльності» (реєстр. № 5596). Однак документ не набрав потрібної кількості голосів для його прийняття. Водночас депутати проголосували за повернення законопроєкту на доопрацювання.

Нагадаємо, що законопроєктом передбачається створення умов для розширення доступу українських пацієнтів до необхідного лікування, проведення наукових досліджень ефективності конопель, розвитку ряду галузей науки і освіти, удосконалення системи охорони здоров’я та ін.

Пропонується визначити Уповноваженим органом у сфері обігу лікарських конопель Кабінет Міністрів України. До основних функцій уповноваженого органу, зокрема, відноситиметься: ліцензування господарської діяльності з обігу лікарських конопель, здійснення заходів контролю за дотриманням встановлених законом вимог щодо провадження діяльності у сфері обігу лікарських конопель, продуктів їх переробки та вироблених (виготовлених) із них препаратів у межах повноважень цього органу тощо.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті