Gilead розробляє пероральний ремдесивір

26 Січня 2022 9:33 Поділитися

Нещодавно Управління з контролю за харчовими продуктами та лікарськими засобами США (Food and Drug Administration — FDA) розширило показання до застосування противірусного препарату Veklury (ремдесивір) для лікування пацієнтів з COVID-19 легкого та середнього ступеня тяжкості. Умовний дозвіл на маркетинг препарату у ЄС також доповнено показанням для дорослих, яким не потрібний додатковий кисень, у разі підвищеного ризику розвитку тяжкої форми COVID-19.

Тим не менш, оскільки регуляторами вже дозволені пероральні варіанти лікування пацієнтів з COVID-19 — паксловід від «Pfizer» та молнупіравір від «Merck & Co.» — довгострокова потреба в інфузії, що є менш зручним варіантом лікування, здається обмеженою.

Gilead розробляє власний пероральний препарат — проліки ремдесивіру, що отримав назву GS-5245. На даний час проводиться І фаза випробувань лікарського засобу. Попереднє дослідження показало*, що метаболічні попередники ремдесивіру ефективно нейтралізують коронавірус у тхорів, блокують реплікацію вірусу та запобігають його передачі іншим тваринам.

Як заключили дослідники, отримані ними результати демонструють терапевтичну ефективність препарату метаболічного попередника ремдесивіру для перорального прийому на відповідній тваринній моделі інфекції SARS-CoV-2.

За матеріалами www.gilead.com

*Cox R.M., Wolf J.D., Lieber C.M. et al.  (2021)Oral prodrug of remdesivir parent GS-441524 is efficacious against SARS-CoV-2 in ferrets. Nat Commun 12, 6415. https://doi.org/10.1038/s41467-021-26760-4

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті