Для екстреного застосування в Україні дозволено препарат Паксловід

18 Лютого 2022 2:54 Поділитися

Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України, під час ранкового брифінгу 17 лютого повідомив, що за результатами проведеної експертизи в Україні допущено до екстреного медичного застосування ще один препарат для амбулаторного лікування пацієнтів з COVID-19 — Паксловід (комбінований препарат, що містить нірматрелвір та ритонавір).

«Препарат Паксловід призначений у першу чергу для пацієнтів із груп ризику з метою уникнути погіршення стану та переходу захворювання із легкого ступеня тяжкості до середнього та важкого», — підкреслив міністр.

Також у повідомленні зазначається, що ще до реєстрації цього препарату Міністерством було підписано контракт із його виробником — компанією Pfizer — на постачання в Україну 300 тис. курсів комбінованого препарату нірматрелвіру та ритонавіру. Як зауважив В. Ляшко, оскільки лікарський засіб вже допущено до екстреного медичного застосування, Міністерство розпочинає узгоджувати графік його поставки  в Україну, про який буде поінформовано додатково.

Окрім того, очільник відомства нагадав, що раніше в Україну вже було доставлено 60 тис. (із 300 тис. законтрактованих) курсів молнупіравіру — ще одного препарату, призначеного для лікування хворих на COVID-19.

За матеріалами moz.gov.ua

 

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті