Для виписування та відпуску е-рецептів будуть використовуватися відомості Державного реєстру лікарських засобів

27 Липня 2022 10:17 Поділитися

26 липня під час засідання Уряд затвердив зміни до власних актів, які забезпечують електронну інформаційну взаємодію між Державним реєстром лікарських засобів України (далі — Державний реєстр) та іншими державними електронними інформаційними ресурсами, зокрема електронною системою охорони здоров’я (ЕСОЗ). Текст відповідного урядового документа наразі не оприлюднено.

За інформацією МОЗ України, таке рішення дозволить передавати відомості Державного реєстру, який є єдиним достовірним джерелом відомостей про зареєстровані в Україні лікарські засоби, до інших державних електронних інформаційних ресурсів та використовувати ці відомості для надання електронних публічних послуг.

«Міністерство охорони здоров’я України в першу чергу налагоджує електронну взаємодію між Державним реєстром та ЕСОЗ для того, щоб можна було використовувати відомості Державного реєстру для виписування електронних рецептів через ЕСОЗ та відпуску лікарських засобів за електронними рецептами», — зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Доступ до даних Державного реєстру буде надаватися через прикладний програмний інтерфейс (Application Programming Interface — API) після укладення договору про інформаційну взаємодію між МОЗ та держателем (розпорядником) іншого державного електронного інформаційного ресурсу та необхідних технічних налаштувань.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*