З 1 серпня вже виписано понад 200 тис. електронних рецептів на антибіотики

13 Жовтня 2022 2:54 Поділитися

МОЗ повідомляє, що від моменту початку відпуску антибактеріальних лікарських засобів за електронними рецептами (1 серпня 2022 р.) в Україні виписали вже більш як 200 тис. таких рецептів.

У Міністерстві наголошують, що впровадження е-рецепта дозволить досліджувати й аналізувати дані про призначення антибіотиків у країні та за результатами цього аналізу розробляти та вживати необхідних заходів для протидії антибіотикорезистентності.

«Дані про споживання антибіотиків в Україні й раніше збиралися та аналізувалися, однак вони є неповними. Із впровадженням електронного рецепта дані про призначення антибіотиків дають можливість експертам оцінити вплив прийнятих рішень і впроваджених заходів на раціональність та контрольованість використання цих препаратів», — зазначила заступник міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Нагадаємо, що впровадження е-рецепта на антибіотики в Україні відбувається з певними винятками. Так, аптеки, що знаходяться поблизу місць ведення бойових дій або на тимчасово окупованих територіях, на час дії воєнного стану в разі критичної потреби можуть відпускати пацієнтам антибіотики без рецепта лікаря.

Крім того, як і раніше, волонтерські та благодійні організації на запит відповідної установи, до прикладу військової частини чи закладу охорони здоров’я, можуть закуповувати рецептурні лікарські засоби для потреб воєнного часу оптом безпосередньо у дистрибʼюторів без рецепта лікаря.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті