В області надійшла нова партія автомобілів від ЮНІСЕФ для транспортування вакцин

18 Жовтня 2022 2:55 Поділитися

МОЗ повідомляє, що друга партія з 10 автомобілів для транспортування вакцин від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) надійшла в регіони. Першу партію автомобілів, які отримали центри контролю й профілактики хвороб (ЦКПХ), від ЮНІСЕФ доставили наприкінці серпня.

Другу партію отримали ЦКПХ Вінницької, Волинської, Житомирської, Кіровоградської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької та Чернівецької областей.

Загалом ЮНІСЕФ передав Україні 30 автомобілів для всіх регіонів. Усі вони оснащені спеціальним холодильним обладнанням із об’ємом для транспортування вакцин 4 куб. м за температурного режиму 2–8 °С. Це дасть змогу доставляти необхідний запас вакцин до будь-якого закладу охорони здоров’я в межах області.

«Імунопрофілактика під час війни особливо важлива, адже ми стикнулися з безліччю нових викликів і через міграційні процеси, і через навантаженість на систему охорони здоров’я. Такі автомобілі — це велика підтримка для нас, що дозволить оперативно доставляти вакцини в заклади охорони здоров’я в регіонах і зробити вакцини ще більш доступними», — наголосив Ігор Кузін, заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*