Закупівлі ліків з Національного переліку: затверджено Реєстр граничних оптово-відпускних цін

02 Листопада 2022 5:08 Поділитися

Наказом МОЗ України від 01.11.2022 р. № 1963 затверджено Реєстр відомостей щодо граничних оптово-відпускних цін на деякі лікарські засоби, що закуповуються за бюджетні кошти та підлягають референтному ціноутворенню, станом на 31 жовтня 2022 р. (далі — Реєстр). У зв’язку із цим втратив чинність наказ МОЗ від 23.08.2022 р. № 1512, яким було затверджено попередній Реєстр.

На відміну від попереднього Реєстру, новий поширюється вже на весь Національний перелік основних лікарських засобів (далі — Нацперелік) та на деякі ліки, щодо яких за результатами державної оцінки медичних технологій підготовлено висновок уповноваженого органу (далі — висновок ОМТ).

Тому Реєстр містить 1137 позицій лікарських засобів з Нацпереліку та 10 позицій препаратів, на які видано висновки ОМТ.

Нагадаємо, що раніше референтному ціноутворенню підлягали лише окремі лікарські засоби, перелік яких було затверджено наказом МОЗ від 29.07.2019 р. № 1713.

Також згідно з чинним законодавством оновлення Реєстру здійснюватиметься щороку в лютому, а його позачергове оновлення відбуватиметься у разі:

  • включення лікарських засобів до Національного переліку (в частині лише нових доданих позицій ліків);
  • підготовки уповноваженим органом висновків ОМТ щодо лікарських засобів стосовно їх включення до Нацпереліку та/або номенклатур (переліків, списків, реєстрів) препаратів, що закуповуються за кошти державного бюджету за централізованими програмами (у частині лише нових позицій лікарських засобів);
  • зміни офіційного курсу гривні до долара США, встановленого Національним банком України, більше ніж на 5% за місяць або на 10% за квартал. Однак таке оновлення відбуватиметься лише за зверненням від власників реєстраційних посвідчень на лікарські засоби або їх уповноважених представників.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті