На Харківщині здійснили моніторинг цін на препарати з програми «Доступні ліки»

10 Листопада 2022 12:57 Поділитися

Головне управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Харківській області (далі — Держпродспоживслужба) інформує про те, що продовжує проводити моніторинг застосування державних регульованих цін на ліки, які беруть участь у програмі «Доступні ліки».

Зокрема, проаналізовані розміри граничних оптово-відпускних, закупівельних та фактичних роздрібних цін, а також розміри застосованих оптово-відпускних та торговельних (роздрібних) надбавок на ліки, які увійшли в програму реімбурсації.

Так, за жовтень 2022 р. опрацьовано інформацію від 291 аптечного закладу, проаналізовано понад 32,8 тис. цін на ліки щодо дотримання вимог законодавства у сфері ціноутворення. За результатами опрацювання даних Держпродспоживслужба порушень державної дисципліни цін не виявила.

Крім того, Держпродспоживслужба в Харківській області нагадує суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність на фармацевтичному ринку, що постановою КМУ від 17.10.2008 р. № 955 встановлені обмежувальні торговельні (роздрібні) надбавки на певні категорії ліків від 10 до 25% до закупівельної ціни з урахуванням податків.

За матеріалами kh-consumer.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті