Медзакупівлі України отримали міжнародний сертифікат за антикорупційним стандартом ISO 37001:2016

24 Листопада 2022 10:43 Поділитися

Національна агенція «Медичні закупівлі України» (далі — МЗУ) першою в закупівельній сфері України отримала міжнародну сертифікацію антикорупційного стандарту ISO 37001:2016. Про це повідомляє пресслужба МЗУ.

ISO 37001:2016 — це всесвітньо визнаний стандарт Міжнародної організації зі стандартизації, який визначає якість антикорупційних політик та практик, що діють в установі. За даними цієї організації, в Україні лише 2 установи мають такий сертифікат.

Процес перевірки заявника є досить тривалим та включає обов’язковий глибокий аудит внутрішніх бізнес-процесів. У випадку МЗУ перевірка тривала понад рік, а розробка всіх необхідних політик і процедур, їх впровадження розпочалося ще наприкінці 2019 р.

Щоб отримати сертифікацію за ISO 37001:2016, установа має відповідати цілому ряду критеріїв. Зокрема, мати напрацьовану систему протидії корупції, співпрацювати тільки з перевіреними партнерами, регулярно проводити перевірки та навчання для співробітників, мати систему захисту викривачів тощо.

«Медичні закупівлі України сповідують принцип нульової толерантності до корупції в усіх аспектах своєї діяльності. Ми пишаємося нашою репутацією, адже за 4 роки роботи МЗУ не було зафіксовано жодного корупційного кейсу. Щоб підтримувати такий результат, ми ретельно перевіряємо наших потенційних контрагентів через державні реєстри. Також прискіпливу перевірку на доброчесність проходять кандидати на роботу в нашій агенції», — прокоментував заступник гендиректора МЗУ з антикорупційної роботи та комплаєнсу Дмитро Бігунець.

За його словами, наявність сертифікації за ISO 37001:2016 — це підтвердження високої якості антикорупційного комплаєнсу, який впроваджено в закупівельній агенції. «МЗУ — третя українська установа, яка отримала сертифікат відповідно до ISO 37001:2016. Лише 20 організацій у світі, які працюють у медичній галузі, мають його. Той факт, що ми пройшли сертифікацію та отримали схвальну оцінку, свідчить про розвиток антикорупційної та закупівельної сфери в нашій країні», — додав Д. Бігунець.

За матеріалами, наданими МЗУ

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті