Експорт продукції до РФ та РБ — офіційна заява «Артеріум»

09 Грудня 2022 11:59 Поділитися

Деякі засоби масової інформації поширюють неправдиву та недостовірну інформацію щодо продовження Корпорацією «Артеріум» провадження бізнесу в Росії та Білорусі.

Ще раз наголошуємо, що з 24 лютого «Артеріум» повністю залишила ринок РФ та РБ, припинила всі відносини з російськими та білоруськими контрагентами та не проводить жодної діяльності на території цих країн — ні прямо, ні опосередковано (ні через контрагентів, ні через території третіх країн).

Наразі на території країни-агресора (РФ) та РБ можуть продаватися залишки продукції, маркованої торговою маркою (ТМ) «Артеріум» і виготовленої суб’єктами українського фармринку, з останніх довоєнних поставок. Дату виготовлення легко перевірити, оскільки вона зазначена на упаковці препарату. Крім того, на території РФ та РБ також може бути продукція, що маркована ТМ «Артеріум», але виготовлена суб’єктами російського або білоруського фармринку без нашої згоди та всупереч нашій політиці з припинення всіх операцій у РФ та РБ. Оскільки наразі українське законодавство забороняє вступати в будь-які відносини з будь-якими органами, підприємствами й установами цих країн, ми не маємо ані достовірної інформації про наявність тих чи інших препаратів, зокрема з можливим використанням наших ТМ, ані способу впливати на такі події, якщо вони мають місце.

Звертаємо увагу на те, що згідно з регуляторними нормами РФ інструкція та інформація на упаковці імпортного лікарського засобу мають бути російськомовними, а кожне упакування — містити 2D-код, без якого імпорт продукції на територію цієї країни є неможливим. І, як уже зазначалося, з 24 лютого виготовлення та експорт продукції ТМ «Артеріум», що відповідала б таким вимогам, Корпорація «Артеріум» припинила.

Ми продовжуємо працювати, забезпечуючи Україну лікарськими засобами та надаючи необхідну допомогу як військовим, так і цивільним. Наша підтримка триватиме стільки, скільки буде потрібно для припинення військової агресії Росії та перемоги України.

За матеріалами, наданими корпорацією «Артеріум»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті