Результати моніторингу застосування державних регульованих цін на лікарські засоби в Харківській обл.

16 Січня 2023 9:25 Поділитися

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів повідомляє, що в грудні головне управління в Харківській обл. продовжувало проводити моніторинг застосування суб’єктами господарювання державних регульованих цін на лікарські засоби, які беруть участь в Урядовій програмі «Доступні ліки». Зокрема, проаналізовано розміри граничних оптово-відпускних, закупівельних та фактичних роздрібних цін, а також розміри застосованих оптово-відпускних та торговельних (роздрібних) надбавок на лікарські засоби, які ввійшли до програми реімбурсації.

За грудень 2022 р. опрацьовано інформацію від 320 аптечних закладів, проаналізовано понад 42,6 тис. цін на ліки щодо дотримання вимог законодавства у сфері ціноутворення. Порушень державної дисципліни цін не виявлено.

Водночас у відомстві нагадують суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність на фармацевтичному ринку, що постановою КМУ від 17.10.2008 р. №955 встановлено обмежувальні торгівельні (роздрібні) надбавки на певні категорії лікарських засобів у розмірі 10–25% до закупівельної ціни з урахуванням податків.

За недотримання процедури формування, встановлення та застосування роздрібних цін на лікарські засоби, вартість яких підлягає реімбурсації, передбачено адміністративно-господарські санкції відповідно до ст. 20 Закону України «Про ціни й ціноутворення».

За матеріалами dpss.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті