Координацією впровадження реформ з відновлення системи охорони здоров’я займатиметься Проєктний офіс МОЗ України

Міністерство охорони здоров’я України наказом від 31 січня 2023 р. № 192 затвердило утворення Проєктного офісу з відновлення системи охорони здоров’я (далі — Проєктний офіс). Наказом № 192 також затверджено Положення, яким регламентується діяльність утвореного органу.

Проєктний офіс МОЗ України — це консультативно-дорадчий орган, який утворено задля підтримки та координації впровадження реформ, заходів з відновлення від наслідків війни та розбудови інфраструктури системи охорони здоров’я в Україні. Офіс підзвітний МОЗ України.

Його основними завданнями є, зокрема:

  • підготовка пропозицій до проєктів нормативно-правових актів з питань впровадження реформ та заходів з відновлення;
  • координація та супровід визначених пріоритетів щодо донорської та технічної допомоги, що надається для впровадження відповідних реформ та заходів;
  • залучення експертів, надання методологічної підтримки та пошук партнерів у виконанні заходів, спрямованих на впровадження реформ та виконання заходів з відновлення тощо.

Повноваженнями Проєктного офісу відповідно до покладених на нього завдань є:

  • розробка проєктів актів законодавства України та внесення їх на розгляд МОЗ;
  • забезпечення моніторингу оцінки збитків, завданих рф, а також планування, моніторинг та оцінка проєктів відновлення інфраструктури системи охорони здоров’я;
  • забезпечення супроводу введення в експлуатацію медичного обладнання та проведення проєктних, ремонтних та будівельних робіт на об’єктах системи охорони здоров’я;
  • забезпечення опрацювання запитів та надання іншої консультаційної та аналітичної підтримки МОЗ;
  • представлення МОЗ у комунікації з донорськими організаціями та проєктами технічної допомоги тощо.

Окрім того, в межах своєї компетенції офіс має право:

  • утворювати постійні та тимчасові робочі групи;
  • у встановленому порядку та за згодою залучати до роботи Проєктного офісу представників експертних і наукових організацій, підприємств, установ та організацій, центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, а також окремих фахівців та інших осіб;
  • брати участь у публічних заходах для інформування та обговорення актуальних питань щодо реформування, відновлення та розвитку системи охорони здоров’я та направляти представників для участі в заходах, що проводяться МОЗ, тощо.

До складу Проєктного офісу входять голова, уповноважений з питань реформ, уповноважений з питань розбудови інфраструктури, менеджери, експерти, консультанти у сфері охорони здоров’я.

Голова призначається очільником МОЗ України. Якщо голова з тих чи інших причин не може виконувати свої повноваження, їх виконання покладається на уповноваженого з питань реформ або уповноваженого з питань розбудови інфраструктури. Положенням також передбачено право офісу для здійснення своєї діяльності залучати фінансові ресурси донорів, включаючи міжнародну технічну допомогу, та з інших джерел, не заборонених законодавством.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті