Реімбурсація медичних виробів: МОЗ підготувало нормативну базу

03 Квітня 2023 3:33 Поділитися

31 березня МОЗ України винесло на громадське обговорення проєкт змін до ряду нормативно-правових актів щодо реімбурсації медичних виробів за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення.

Нагадаємо, що відповідно до прикінцевих положень Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» реалізація державних гарантій медичного обслуговування населення за програмою медичних гарантій щодо реімбурсації вартості медичних виробів здійснюватиметься з 1 липня 2023 р.

Відповідно, до цієї дати Уряду необхідно розробити та затвердити низку підзаконних нормативно-правових актів. Розробленим проєктом урядової постанови пропонується:

  • внести зміни до порядку укладення, зміни та припинення договору про реімбурсацію та типової форми договору про реімбурсацію в частині медичних виробів;
  • внести інші зміни в 9 актів КМУ, необхідні для впровадження в Україні реімбурсації медичних виробів у рамках програми медичних гарантій.

Відповідно до запропонованих змін МОЗ України затверджуватиме:

  • перелік медичних виробів, які підлягатимуть реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення;
  • перелік граничних оптово-відпускних цін на медичні вироби, які підлягають реімбурсації.

Як повідомлялося раніше, у липні 2023 р. планується включення до програми реімбурсації тест-смужок для пацієнтів із цукровим діабетом, яким життєво важливо контролювати рівень глюкози в крові.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті