Уряд вніс зміни до порядку функціонування ЕСОЗ

03 Липня 2023 5:33 Поділитися

Кабінет Міністрів України постановою від 24.06.2023 р. № 641 вніс зміни до ряду інших постанов, які регламентують роботу електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ), а саме до:

  1. Порядку укладення, зміни та припинення договору про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій, затвердженого постановою КМУ від 25.04.2018 р. № 410.

Зміни стосуються розділу «Укладення договору» та передбачають, що інформація про укладений договір включатиметься до інформаційної системи Національної служби здоров’я України (НСЗУ) в центральній базі даних (ЦБД), а не до Реєстру договорів про медичне обслуговування населення.

Аналогічні зміни внесено і до Порядку укладення, зміни та припинення договору про реімбурсацію, затвердженого постановою КМУ від 27.02.2019 р. № 136. Тобто інформація про укладені договори включатиметься до інформаційної системи НСЗУ замість окремого включення її до Реєстру договорів про реімбурсацію.

  1. Порядку функціонування ЕСОЗ, затвердженого постановою КМУ від 25.04.2018 р. № 411.

Зміни передбачають, зокрема:

  • доповнення Порядку новим терміном «електронна медична карта пацієнта»;
  • термін «інформаційна система НСЗУ» уточнюється та передбачає також накопичення інформації про укладені та виконані договори;
  • доповнюються визначені постановою № 411 завдання ЕСОЗ, серед яких забезпечення даними, необхідними для розроблення програми медичних гарантій, управління охороною здоров’я та формування статистичної інформації у сфері охорони здоров’я.
  1. Порядку проведення перевірки достовірності інформації та документів, що внесені до ЕСОЗ (крім інформації про стан здоров’я людини), на підставі яких здійснюється оплата надання медичних послуг та лікарських засобів за програмою медичних гарантій, та інформаційної взаємодії під час такої перевірки, затвердженого постановою КМУ від 19.07.2022 р. № 807.

Зміни передбачають, що інформація стосовно договорів про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій та про реімбурсацію надаватиметься Міністерству фінансів України із інформаційної системи НСЗУ, які містяться в ЦБД.

Окрім того, на НСЗУ покладається завдання у 3-місячний строк перенести відомості із вказаних вище реєстрів до власної інформаційної системи в ЦБД ЕСОЗ.

Зазначимо, постанова № 641 набула чинності у зв’язку із опублікуванням у газеті «Урядовий кур’єр» від 29 червня 2023 р. № 129.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті