Сучасну лабораторію з контролю якості лікарських засобів і медичних виробів відкрили у Рівному

06 Липня 2023 11:19 Поділитися

Наприкінці червня за участю заступника голови Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) Володимира Короленка та начальника Держлікслужби у Рівненській обл. Сергія Лебедя відбулося офіційне відкриття оновленої лабораторії з контролю якості лікарських засобів та медичної продукції. Лабораторія є структурним підрозділом Держлікслужби у Рівненській обл.

Ознайомитися з новою лабораторією також завітали заступник голови Рівненської обласної ради Віталій Ундір та перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Подолін. Про це повідомили в пресслужбі Рівненської обласної ради.

7 червня лабораторія отримала свідоцтво про атестацію № 534 Держлікслужби.

У лабораторії розроблено 110 стандартних операційних процедур, що містять організаційні питання для виконання окремих процедур при проведенні випробувань лікарських засобів, з експлуатації приладів та устаткування та інші. Відновлення роботи лабораторії дає змогу проводити лабораторні дослідження якості лікарських засобів.

«Наявність лабораторії на території Рівненської обл. дасть змогу проводити лабораторні дослідження та надавати висновки щодо якості лікарських засобів, вилучених в закладах охорони здоров’я нашої області при інспектуваннях, а за направленням Держлікслужби — і з інших областей України, своєчасно реагувати на скарги громадян, контролювати якість ліків, виготовлених аптеками, тощо», — повідомили в Рівненській облраді.

Понад 30 років лабораторія розташовувалася у м. Рівне, майдан Незалежності, 3.

Тепер вона знаходиться за адресою: м. Рівне, вул. 16 Липня, 38.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»,
фото ror.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті