НСЗУ оприлюднила оголошення про формування Переліку ліків та медичних виробів, які підлягають реімбурсації

13 Липня 2023 12:57 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) оприлюднила оголошення про формування пропозицій щодо включення торгових назв лікарських засобів та/або медичних виробів до переліку лікарських засобів та медичних виробів, які підлягають реімбурсації (далі — Перелік).

Для формування пропозицій щодо включення торгових назв лікарських засобів та/або медичних виробів до Переліку НСЗУ приймає від власників реєстраційних посвідчень на лікарські засоби та/або виробників медичних виробів або їх уповноважених представників (далі — заявник):

  • заяву про включення торгової назви лікарського засобу та/або медичного виробу до Переліку (далі — заява), складену за формою, наведеною в додатку 1 до оголошення;
  • засвідчену в установленому законодавством порядку копію довіреності, виданої власником реєстраційного посвідчення на лікарський засіб та/або виробником медичного виробу, яка підтверджує повноваження заявника подавати до НСЗУ інформацію, зазначену в заяві (за необхідності);
  • зобов’язання здійснювати постачання лікарського засобу та/або медичного виробу в Україні протягом заявленого строку за ціною, зазначеною в Переліку, складене за формою, наведеною в додатку 2 до оголошення;
  • зобов’язання забезпечити безперебійну наявність лікарського засобу та/або медичного виробу на території України протягом строку дії Переліку, складене за формою, наведеною в додатку 2 до оголошення.

Зазначені документи подаються в електронній формі на адресу електронної пошти [email protected].

Документи, складені іноземною мовою, подаються разом із їх перекладом українською мовою, засвідченим у встановленому порядку.

На всі електронні документи, що подаються до НСЗУ, накладається кваліфікований електронний підпис керівника юридичної особи — заявника (у разі подання заяви уповноваженим представником накладається його кваліфікований електронний підпис).

Прийом заяв щодо внесення торгової назви лікарського засобу та/або медичного виробу до Переліку та необхідних документів здійснюється з 11 липня 2023 р. до 18:00 19 липня 2023 р.

Заяви та документи, подані після закінчення кінцевого терміну, не розглядаються.

З метою забезпечення можливості заявникам вчасно виправити помилки в поданих заяві та документах НСЗУ рекомендує подавати заяви та необхідні документи не пізніше 18 липня 2023 р.

Заявник, який бажає надати додаткову інформацію до НСЗУ, може додати її в електронному вигляді до заяви.

З будь-яких питань, що виникають під час подання документів до НСЗУ, можна звертатися:

  • на адресу електронної пошти [email protected];
  • за контактними номерами телефонів НСЗУ: (044) 221-06-95, (093) 044-91-64 або (097) 108-38-48.

НСЗУ звертає увагу, що Перелік оновлюватиметься повністю. Власникам реєстраційних посвідчень на лікарські засоби та/або виробникам медичних виробів (або їх уповноваженим представникам), включеним до поточної редакції Переліку, для включення торгових назв цих лікарських засобів та/або медичних виробів до нової редакції Переліку необхідно подати до НСЗУ заяву та відповідні документи згідно із встановленою процедурою.

Нагадаємо, наказом МОЗ України від 05.07.2023 р. № 1222 затверджено переліки граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби та медичні вироби, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення. Також з 1 липня в програму реімбурсації увійшли тест-смужки для визначення рівня глюкози для індивідуального глюкометра.

За матеріалами nszu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті