Постачання тактичної медицини в рф: Київгума відкидає звинувачення СБУ

05 Січня 2024 1:22 Поділитися

Як повідомляло наше видання, Служба безпеки України (СБУ) підозрює ТОВ «Київгума» в постачанні засобів тактичної медицини до рф. У свою чергу, компанія оприлюднила офіційну заяву стосовно цього, в якій відкидає висунуті звинувачення.

Генеральний директор компанії Андрій Острогруд зазначає, що останній обшук — це черговий тиск на компанію з боку правоохоронних органів.

Він повідомив, що компанія з лютого 2022 р. повністю зупинила співпрацю з рф, і з того часу не було здійснено жодної поставки. Кошти, втрачені в рф, списано, про що отримано відповідні довідки Торгово-промислової палати України (ТПП) на підставі виникнення форс-мажорної ситуації. Ці дані відображені як в обліку компанії, так і в податковій і митній службах України.

Також повідомляється, що естонська та швейцарська компанії, які фігурують в справі СБУ, — це потужні європейські компанії, з якими ТОВ «Київгума» співпрацює десятки років, і протягом цього часу завжди їм поставлялися медичні та дитячі вироби.

«У матеріалах справи зазначено, що наша компанія виробляла товар для Естонії під їх брендом, щоб «сховати сліди»! Дійсно, ми виробляємо товар медичного призначення (грілки, спринцівки) для них вже понад 20 років і саме під їх торговельною маркою, а вони реалізують сотні одиниць продукції, в тому числі презервативи, тести для визначення вагітності тощо, як власну продукцію по всіх країнах ЄС та Близького Сходу. Усю цю інформацію можна підтвердити через митницю та навіть ТПП, де оформляються роками документи. Мало того, ми виробляємо товар під СТМ (прим. ред.: своя торгова марка) для багатьох компаній як з ЄС, так і в Україні, і це є звичайна практика для будь-якого виробника», — зазначає А. Острогруд.

Стосовно звинувачень у «поставках тактичної медицини» та мільйонних сум, про які було зазначено СБУ, А. Острогруд повідомив, що ТОВ «Київгума» постачає товари на естонську та швейцарську компанії, вказані в справі, десятки років. При цьому до тактичної медицини було віднесено й поставки таких товарів, як грілки гумові, клейона, спринцівки, напальники, соски та пустушки для дітей та інше.

Він пов’язує появу цієї кримінальної справи з метою знешкодження ТОВ «Київгума» як конкурента для постачання в Збройні сили України аптечок китайського виробництва.

«Я впевнений, що адвокати мають всі докази та аргументи заперечити все, що зазначено в офіційній статті СБУ, та через суд спростувати інформацію та закрити справу!», — наголошує А. Острогруд.

За матеріалами https://www.facebook.com/andrey.ostrogrud

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті