На Київщині викрито компанію, яка постачала в рф засоби тактичної медицини

05 Січня 2024 12:54 Поділитися

Служба безпеки України повідомляє про викриття ТОВ «КИЇВГУМА» на здійсненні оптових поставок засобів тактичної медицини до рф. В організації злочинної схеми підозрюється власник однієї з найбільших компаній в Україні, що виготовляє вироби з гуми та пластмаси, у тому числі для військового спорядження.

За матеріалами справи, протягом 2022–2023 рр. підозрювані переправили до рф декілька партій тактичних джгутів та бинтів власного виробництва на загальну суму понад 40 млн у гривневому еквіваленті.

За даними слідства, нелегальний маршрут пролягав через одну з європейських країн, де фігуранти створили підконтрольну фірму, яка замовляла товар нібито для продажу в ЄС. При цьому насправді після одержання продукції іноземна структура відправляла вироби в росію.

На території країни-агресора тактичні медичні засоби потрапляли до підсанкційних компаній рф, що спеціалізуються на постачанні амуніції для російських військ. Потім продукція надходила до індивідуальних аптечок окупаційних військ рф, які воюють проти Сил оборони України. Також окупанти направляли медичні засоби до російських військових шпиталів у тимчасово окупованих регіонах України.

Як встановило розслідування, для маскування злочинної діяльності власник української компанії займався «розкруткою» власного іміджу як волонтера, що передає медичні товари українським бійцям.

Під час обшуків за адресами проживання фігурантів, а також в їхніх офісах та виробничих і складських приміщеннях підприємства виявлено мобільні телефони, комп’ютери та документацію із доказами оборудки.

На підставі зібраних матеріалів слідчі Служби безпеки повідомили власнику компанії про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Фігуранту загрожує до 12 років тюрми із конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами ssu.gov.ua,
www.facebook.com/Kievguma

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті