Більше 1250 аптечних закладів подали заяви про укладення договору за програмою реімбурсації — НСЗУ

05 Січня 2024 2:50 Поділитися

Станом на 5 січня 1257 аптечних закладів подали 2025 заяв про укладення договору за програмою реімбурсації лікарських засобів. Про це повідомили в пресслужбі Національної служби здоров’я України (НСЗУ).

З усіх заяв 40 підписані НСЗУ (тобто проєкт договору підписаний НСЗУ, очікує на підписання з боку закладу), 1176 — підписані обома сторонами, 17 — очікують на підписання НСЗУ, 5 — нові, 787 — відхилені.

Минулого року станом на 03.01.2023 р. НСЗУ було укладено 581 договір про реімбурсацію, тоді як станом на сьогодні вже укладено 1176.

Нагадаємо, що, згідно з оголошенням про укладення договорів про реімбурсацію на 2024 р., заяви про укладення договору про реімбурсацію подаються до 30 листопада 2024 р. включно.

Детальніше ознайомитися з оголошенням можна на сайті НСЗУ в розділі «Про укладення договорів» → ПРОГРАМА РЕІМБУРСАЦІЇ ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ І МЕДВИРОБІВ → «Оголошення».

У разі наявності технічних питань НСЗУ радить звертатися до операторів електронних медичних інформаційних систем, у яких зареєстровані аптечні заклади. У разі наявності будь-яких інших питань слід звертатися на адресу електронної пошти: [email protected] або за телефоном контактного центру НСЗУ 16-77.

«Закликаємо не зволікати з подачею заяв для швидшого укладення договору про реімбурсацію та забезпечення безперебійного відпуску лікарських засобів та медичних виробів та отримання коштів згідно з договором з 1 січня 2024 р. (в тому числі за відпущені лікарські засоби та медичні вироби за період з 20 до 31 грудня 2023 р.)», — наголошують в НСЗУ.

Аптечний заклад після підписання договору про реімбурсацію повинен обов’язково відмітити у системі аптеки та/або аптечні пункти, в яких буде здійснюватися відпуск лікарських засобів та/або медичних виробів за договором відповідно до групи/груп станів (нозологій).

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті