Держлікслужба нагадує ліцензіатам щодо подання звітності з обігу підконтрольних речовин

17 Січня 2024 12:38 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) звертає увагу ліцензіатів з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів (далі — підконтрольні речовини) на виконання вимог п. 16 постанови Кабінету Міністрів України (КМУ) від 06.04.2016 р. № 282.

Відповідно до вказаного пункту, ліцензіати зобов’язані подавати до органу ліцензування, тобто до Держлікслужби:

  • до 25 числа місяця, що настає за звітним кварталом, — звіт про кількість підконтрольних речовин, що відповідно виробляються, виготовляються, ввозяться/вивозяться на/з території України;
  • до 31 січня року, що настає за звітним періодом, — звіт щодо кількості підконтрольних речовин, що виробляються, виготовляються, ввозяться/вивозяться на/з території України, реалізуються чи використовуються, а також про кількість запасів підконтрольних речовин станом на 31 грудня звітного року;
  • до 1 грудня поточного року — звіт про результати господарської діяльності із зазначенням кількості вирощених і перероблених рослин виду маку снотворного та рослин роду коноплі для виробництва насіння.

Форми, згідно з якими ліцензіат подаватиме звіт до Держлікслужби, затверджені постановою КМУ від 03.06.2009 р. № 589.

У разі планового/позапланового припинення, відновлення провадження виду господарської діяльності з обігу підконтрольних речовин загалом або за певним місцем провадження діяльності ліцензіат також повинен повідомити про це Держлікслужбу в день припинення та відновлення діяльності. Днем повідомлення є дата відправлення листів до Держлікслужби.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
за матеріалами apteka.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті