Депутати звернулися до Уряду щодо скасування мораторію на перевірки аптек

17 Січня 2024 6:29 Поділитися

Голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування (далі — Комітет) Михайло Радуцький повідомив, що 17 січня Комітет розглядав питання фармацевтичних послуг, які надаються в аптечних закладах.

На його переконання, зниження якості такої послуги виникло насамперед через порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів). Зокрема, в аптеках працюють особи, які не мають фармацевтичної освіти.

«У грудні разом з колегами провели нараду з представниками аптечних мереж, де говорили, зокрема, на цю тему. Також до нашого Комітету надходять скарги на продаж фальсифікованих ліків, на неякісне обслуговування в аптеках. Але через дію мораторію на перевірки аптек під час війни ми точно не знаємо, чи відбуваються масові порушення», — наголосив політик.

Через це на засіданні обговорювалося питання скасування мораторію на перевірки аптечних закладів, за результатами чого Комітет звернувся до Уряду з пропозицією розглянути питання повернення таких перевірок.

Водночас Комітет звернувся і до Міністерства охорони здоров’я України з пропозицією оновити протоколи перевірки аптечних закладів.

За матеріалами www.facebook.com/radutskyy

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті