Обов’язкове страхування відповідальності медичних та фармацевтичних працівників: що пропонується проєктом закону?

31 січня у Верховній Раді України зареєстровано проєкт закону № 10452 «Про внесення змін до Закону України «Про страхування» та деяких інших законодавчих актів України щодо обов’язкового страхування відповідальності медичних працівників» (далі — проєкт закону). Ініціаторами подання є Володимир Мороз та Євген Яковенко, члени депутатської групи «Відновлення України».

Проєктом закону пропонується внести зміни у два нормативно-правових акти, а саме:

  1. Закон України від 07.03.1996 р. № 85 «Про страхування».

Пропонується віднести страхування цивільно-правової відповідальності медичних, фармацевтичних працівників за шкоду, яку може бути завдано у зв’язку з виконанням ними професійних обов’язків, — до обов’язкових видів страхування;

  1. Закон України від 19.11.1992 р. № № 2801-XII «Основи законодавства України про охорону здоров’я».

Пропонується закріпити норму, яка заборонятиме медичним, фармацевтичним працівникам розпочинати свою професійну діяльність без укладення відповідного договору страхування їх цивільно-правової відповідальності за шкоду, яку може бути завдано у зв’язку з виконанням ними професійних обов’язків. Також пропонується закріпити норму щодо обов’язкового страхування вказаної категорії працівників, яке відбуватиметься за рахунок власника медичного закладу.

Важливо: у разі ухвалення цього закону він набуде чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Але вводитиметься в дію лише через рік з дня припинення чи скасування дії правового режиму воєнного стану в Україні.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Олег Клімов 03.02.2024 8:25
Шановна фармацевтична спільнота! Всі хто був противником запровадження реєстрації в Єдиному Реєстрі фармацевтичних працівників України -вітаємо тепер ,практично теж саме ,але за інші гроші та й за рахунок власників бізнесу. Європейська норма-але з українським присмаком..... З повагою, Голова правління ГО " ВФП" О.Клімов

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті