Метрошкола «Чарівний світ фармації»: унікальний проєкт НФаУ для школярів Харкова

05 Лютого 2024 5:20 Поділитися

Освітній процес на базі метрополітену Харкова триває від вересня 2023 р. Одна з його «родзинок» полягає в тому, що звичайні шкільні уроки збагачені пізнавальними практичними заняттями. Так, Національний фармацевтичний університет (НФаУ) розробив унікальний проєкт та запросив школярів до чарівного світу фармації.

Захопливі заняття для школярів доценти та професори НФаУ проводили упродовж осінніх та зимових канікул. 24 та 25 жовтня 2023 р. в них взяли участь понад 200 учнів 9–11 класів із 15 шкіл Київського та Шевченківського районів міста Харків. Наступні етапи проєкту відбулися 13–15 грудня 2023 р. та 8–12 січня 2024 р., й заплановані також у подальшому.

За допомогою цієї освітньої ініціативи відбувається компенсація освітніх втрат, яких після повномасштабного вторгнення зазнали школярі. Безпекова ситуація у Харкові поки що не дозволяє їм повернутися до рідних шкіл, але недарма метрошкола була організована насамперед на станціях метрополітену «Університет» та «Перемога». У цих словах — наше майбутнє та мирне життя.

Тим часом школярі мають змогу не втрачати дорогоцінний час та опановувати нові корисні та практичні знання. На заняттях від НФаУ вони дізнавалися подробиці про енергетичні напої, каву, шоколад, фальсифікацію продуктів харчування, вітаміни, вейпи, виробництво жувальних пастилок, догляд за шкірою. Більше того, власними руками виготовляли креми та чаклували із хімічними реакціями.

Світ фармації — дійсно чарівний, а ще дарує безліч корисних знань, важливих для збереження здоров’я та краси. Тож школярі з нетерпінням чекають на продовження фармацевтичного сезону, а доценти та професори НФаУ готують нові заняття, здатні здивувати, зачарувати та закохати у фармацію.

За матеріалами, наданими НФаУ

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Tamara 08.02.2024 7:49
Чудова ініціатива НФаУ. Приклад впевненого та дбайливого ставлення до майбутнього нашої України.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті