Мінфіном створено дашборд щодо рівня зарплат та чисельності працівників у державних органах

«З початку 2024 р. в Україні змінено підходи до визначення заробітної плати в межах реформи системи оплати праці державних службовців, яка має на меті підвищити передбачуваність, прозорість і справедливість заробітної плати та вдосконалити ефективність менеджменту в державному секторі», — про це нагадали в Міністерстві фінансів України (далі — Мінфін).

На основі отриманих даних від державних органів Мінфіном розроблено і опубліковано аналітичний інструмент (дашборд) щодо оплати праці та чисельності працівників державних органів, місцевих державних адміністрацій і органів судової влади в січні 2024 р.

«Завдання Мінфіну — забезпечити ефективність використання коштів державного бюджету. Водночас зауважу, що ефективний державний орган — це ефективний державний службовець, який має вищу освіту, володіє професійними компетентностями, має критичне мислення й аналітичні здібності, і саме тому класифікація посад посилила роль посадового окладу в запровадженій Урядом зрозумілій структурі заробітної плати, де не можна буде зловживати надбавками, які могли сягати до 700%», — прокоментував заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

За його словами, відтепер видатки держави на заробітну плату працівників державних органів можна відстежити за допомогою аналітичного дашборду, який буде оновлюватися щомісяця:

«Цей інструмент дозволяє побачити середні заробітні плати працівників у державних органах на рівні посад, адже основне завдання Мінфіну — забезпечити ефективність використання коштів державного бюджету, зробити більш прозорою та справедливою оплату праці державних службовців, пом’якшити тенденцію плинності та відтоку держслужбовців і посилити роль держави як роботодавця».

Згідно з даними дашборду середній рівень заробітної плати в Міністерстві охорони здоров’я України в січні 2024 р. становив 39,5 тис. грн, у Національній службі здоров’я України — 34,3 тис. грн, у Державній службі України з лікарських засобів та контролю за наркотиками — 31,4 тис. грн.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті