На Чернігівщині до ЕСОЗ підключений 51 суб’єкт господарювання

30 Квітня 2024 12:52 Поділитися

Державною службою з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Чернігівській обл. (далі — Держлікслужба) на виконання листа Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України від 04.03.2024 р. № 28/9665/2-24 та доручення Держлікслужби від 26.03.2024 р. № 3006-001.1/004.0/17-24 проаналізовано стан підключення до електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) суб’єктів господарювання області.

Нагадаємо, раніше аналіз підключення аптек до ЕСОЗ проведено в Полтавській та Волинській областях.

Станом на 25.04.2024 р. до ЕСОЗ підключений 51 суб’єкт господарювання (44% від їх загальної кількості) в 338 місцях відпуску ліків за електронним рецептом (е-рецепт) (73% від загальної кількості місць провадження діяльності в області).

Окрім того, 45 суб’єктів господарювання уклали договори з Національною службою здоров’я України (НСЗУ) за програмою реімбурсації в 331 місці відпуску препаратів за е-рецептом.

Держлікслужба в Чернігівській обл. нагадує, що відповідно до п. 312 Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) ліцензіат, який провадить господарську діяльність з роздрібної торгівлі препаратами, зокрема зобов’язаний зареєструватися в Реєстрі суб’єктів господарювання у сфері охорони здоров’я центральної бази даних ЕСОЗ та забезпечити:

  • роботу з ЕСОЗ;
  • контроль медичної інформації;
  • використання інших функціональних можливостей зазначеної системи, які визначені законодавством обов’язковими в процесі провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі ліками.

Окрім того, у разі розміщення аптеки та/або аптечного пункту ліцензіата в приміщенні та/або на території лікарні, він має укласти договір про реімбурсацію відповідно до положень постанови Кабінету Міністрів України від 27.02.2019 р. № 136.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»,
за матеріалами dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті