Зміст номера #1276

Як безпечно приборкати кашель та повернутися до активного життя?

Незважаючи на те, що зима наближається до завершення, вона не поспішає поступатися своїми правами, як і її неодмінні супутники, — застуда та грип. Дійсно, на період міжсезоння часто припадає зростання захворюваності на гострі респіраторні захворювання, найпоширенішим симптомом яких є кашель. При цьому варто відзначити, що в реаліях сьогодення кашель не тільки виснажує людину фізично (біль за грудиною, порушення сну, захриплий голос та ін.), а й впливає на якість її соціального життя. Адже на пацієнта може «тиснути» неоднозначна реакція оточуючих, необхідність самоізоляції та підвищена тривога про своє здоров’я. Тож, у разі появи цього симптому перед активними та працюючими людьми може досить гостро постати питання: як безпечно та максимально швидко позбавитися від кашлю?

Панангін Форте: збільшення комплаєнсу в лікуванні серцево-судинних захворювань

Останнім часом важливу роль у виникненні і прогресуванні ССЗ відводять порушенням електролітного балансу, зокрема магнію і калію. Внаслідок цього зріс інтерес до біологічної ролі цих макроелементів, їх участі у розвитку функціональних розладів серцево-судинної і нервової систем (Березин А.Е., 2015). Було встановлено, що недостатній рівень калію і магнію в організмі підвищує ризик розвитку артеріальної гіпертензії, атеросклеротичного ураження коронарних судин, порушень ритму серця, патології міокарда. У даному контексті на особливу увагу заслуговує вихід на фармацевтичний ринок України нового бренда — ПАНАНГІН ФОРТЕ виробництва добре відомої європейської компанії «Гедеон Ріхтер».

Дистанційна торгівля ліками та державні регульовані ціни — відбулося засідання Громадської ради при Держлікслужбі

Гостру дискусію викликали такі питання порядку денного, як проєкт Ліцензійних умов щодо елект­ронної роздрібної торгівлі лікарськими засобами та проєкт постанови «Про затвердження Порядку запровадження державних регульованих цін на товари суб’єктів господарювання, які порушують вимоги законодавства про захист економічної конкуренції»

Онкологія–2021: сьогодення та перспективи розвитку

I am and I will» — гасло глобальної кампанії до Всесвітнього дня боротьби проти раку (World Cancer Day) у 2019–2021 рр., яке нагадує, що всі наші дії мають значення, і що спільними зусиллями можливо досягти бажаного — здорового майбутнього без раку

Система громадського здоров’я: профільний комітет рекомендує прийняти проєкт закону за основу

За результатами голосування та з урахуванням проведеного обговорення Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді за результатами розгляду в першому читанні законопроєкт № 4142 прийняти за основу з урахуванням озвучених пропозицій