Наказ МОЗ України від 02.03.2000 р. № 42

НАКАЗ

МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

від 02.03.2000 р. № 42

«Про посилення контролю та усунення порушень у сфері медикаментозного забезпечення населення і лікувально-профілактичних закладів»

На виконання рішення колегії Міністерства охорони здоров’я України (далі — МОЗ) «Про заходи Міністерства охорони здоров’я України з виконання протокольного доручення Кабінету Міністрів України від 27.08.99 № 19025 п. 1 щодо реалізації завдань Президента України на урочистому засіданні, присвяченому 8-й річниці незалежності України», доручення Кабінету Міністрів України від 21.02.2000 р. № 2252/47 до листа Генеральної прокуратури України від 10.02.2000 p. № 07/1-33 з метою раціонального використання бюджетних коштів на закупівлю лікарських засобів і виробів медичного призначення для забезпечення стаціонарних хворих та пільгових категорій громадян у разі амбулаторного їх лікування НАКАЗУЮ:

1. Міністру охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, начальникам управлінь охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, керівникам лікувально-профілактичних закладів, підпорядкованих Міністерству охорони здоров’я України, забезпечити контроль за призначенням лікарських засобів і виписуванням пільгових та безоплатних рецептів окремим категоріям населення відповідно до чинного законодавства.

2. Міністру охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, начальникам управлінь охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій та керівникам установ, уповноважених Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями щодо реалізації державної політики з питань медикаментозного забезпечення населення і лікувально-профілактичних закладів:

2.1. Взяти під особистий контроль подальше неухильне виконання лікувально-профілактичними та аптечними закладами усіх форм влacнocтi наказу Міністерства охорони здоров’я України від 30.06.94 № 117 «Про порядок виписування рецептів та відпуску лікарських засобів і виробів медичного призначення з аптек» (реєстрація в Міністерстві юстиції України від 28.07.94 р. за № 171/380) із змінами і доповненнями, внесеними наказом МОЗ України від 20.09.95 № 172 та наказу МОЗ України від 25.07.97 № 233 «Про затвердження Переліків лікарських засобів, зареєстрованих в Україні» (реєстрація в Міністерстві юстиції України 06.10.95 р. за № 359/895).

2.2. Відпрацювати систему тендерних закупівель лікарських засобів і виробів медичного призначення за бюджетні кошти відповідно до чинного законодавства.

2.3. Посилити контроль зі сторони керівників лікувально-профілактичних закладів державної та комунальної фopми власності щодо закупівель лікарських засобів та виробів медичного призначення з попереднім проведенням маркетингових досліджень ринку ліків, з дотриманням наказу МОЗ України від 14.10.99 № 251 «Про зміни до Переліку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.09.96 № 1071» (реєстрація в Міністерстві юстиції України від 21.12.99 за № 895/4188) та за цінами, не вищими, ніж середні по країні.

3. Першому заступнику Головного державного інспектора України з контролю якості лікарських засобів Варченку В.Г. забезпечити при здійсненні перевірок суб’єктів підприємницької діяльності, що займаються роздрібною реалізацією лікарських засобів, перевірку дотримання ними правил відпуску лікарських засобів та виробів медичного призначення з аптек, аптечних пунктів, аптечних кіосків відповідно до чинного законодавства.

Акти перевірок суб’єктів підприємницької діяльності, де встановлені порушення чинного законодавства, надати до Міністерства охорони здоров’я України.

4. Голові Комітету з контролю за наркотиками МОЗ України Бєлявському В.Г. (І півріччя 2000 року) забезпечити перевірку аптечних закладів комунальної і державної форми власності та лiкувaльнo-профілактичних закладів щодо додержання ними Закону України «Про обіг в Україні наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів».

Акти перевірок аптечних закладів комунальної і державної форми власності та лікувально-профілактичних закладів, де встановлені порушення чинного законодавства, надати до Міністерства охорони здоров’я України.

5. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра Коротка О.Ш.

Міністр В.Ф. Москаленко
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті