Граничні рівні оптово-відпускних цін на антигіпертензивні препарати: інформує МОЗ України

16 Вересня 2013 12:23 Поділитися

Як повідомляє Управління лікарських засобів та медичної продукції МОЗ України, постановою КМУ від 12.06.2013 р. № 554 затверджено зміни до Пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою (далі — Пілотний проект), зокрема, розширено перелік препаратів, на які поширюється дія Пілотного проекту, комбінованими лікарськими засобами та встановлено 3 рівня часткового відшкодування їх вартості. Так, Пілотний проект поширюється на препарати для лікування осіб з гіпертонічною хворобою за такими міжнародними непатентованими назвами: еналаприл (монопрепарат та комбінація з гідрохлоротіазидом), лізиноприл (монопрепарат та комбінація з гідрохлоротіазидом), бісопролол, метопролол, небіволол, амлодипін (монопрепарат та комбінація з лізиноприлом) та ніфедипін.

Профільне міністерство також затвердило нову методику розрахунку граничного рівня оптово-відпускних цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою та порівняльних (референтних) цін на такі засоби (наказ МОЗ України від 15.08.2013 р. № 726) і новий реєстр граничного рівня оптово-відпускних цін та порівняльних (референтних) цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою (наказ МОЗ України від 10.09.2013 р. № 794).

МОЗ України нагадує: на лікарські засоби, включені до Пілотного проекту, встановлено постачальницько-збутові надбавки не вище ніж 10% оптово-відпускної ціни та торговельні (роздрібні) надбавки не вище ніж 25% закупівельної ціни.

З матеріалами www.moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Елена 16.09.2013 12:39
За кроткий срок много изменений! Не обдуманных! Закупочная цена у аптек на многие препараты ниже оптово -отпускной !!! И при наценке 25% — РОЗНИЧНАЯ ЦЕНА -НИЖЕ РЕФЕРЕНТНОЙ!!! ОТПУСКАТЬ НЕ ИМЕЕМ ПРАВА! И НАЦЕНКУ ставить ВЫШЕ 25% ТОЖЕ! Работников МОЗ нужно отправить поработать в аптеки СТРАНЫ!!!
сергей 16.09.2013 2:22
а с остатками препаратов не вошедших в новий реэстр ,что делать?

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті