До експертно-технічної групи МОЗ України з супроводу держзакупівель входитиме 11 осіб

12 Травня 2015 12:46 Поділитися

До експертно-технічної групи МОЗ України з супроводу держзакупівель входитиме 11осібНаказом МОЗ України від 07.05.2015 р. № 266 затверджено Положення про експертно-технічну групу МОЗ України з питань супроводу державних закупівель у 2015 р.

Як уже повідомлялося, створення експертно-технічної групи (далі — група) анонсували міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі та його заступник Ігор Перегінець. Експертно-технічна група — постійно діючий виконавчий орган МОЗ України, який формується для забезпечення профільного супроводу державних закупівель на виконання загальнодержавних лікувальних цільових програм та комплексних заходів у 2015 р. Як повідомляється на сайті профільного міністерства, 13 травня 2015 р. відбудеться перше установче засідання групи.

Персональний склад групи затверджується наказом МОЗ України. Кількість осіб, що до неї входять, становить 11, серед них: голова, його 2 заступники, секретар та члени групи.

Голова та секретар групи призначаються з числа співробітників центрального апарату МОЗ України, які є державними службовцями.

Головою цієї групи мають бути заступник міністра або керівник самостійного структурного підрозділу МОЗ України.

Заступниками голови групи призначаються представники Департаменту медичної допомоги МОЗ України та Управління фармацевтичної діяльності та якості фармацевтичної продукції МОЗ України.

Членами групи є представники:

  • Департаменту медичної допомоги МОЗ України;
  • Фінансово-економічного департаменту МОЗ України;
  • Управління громадського здоров’я МОЗ України;
  • Відділу внутрішнього аудиту МОЗ України;
  • Державної установи «Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України»;
  • Державного підприємства «Державний експертний центр МОЗ України»;
  • Державної служби України з лікарських засобів (за згодою).

Секретарем Групи має бути представник структурного підрозділу МОЗ України, який підзвітний та підпорядкований голові групи.

У разі виникнення реального чи потенційного конфлікту інтересів у членів групи або інших учасників засідання та неможливості через це брати участь у її роботі вони письмово повідомлятимуть про це голову групи або заступників.

У разі потреби до групи залучатимуться вузькі спеціалісти для консультацій та громадськість для обговорення.

Положення про групу визначає її основні завдання та організацію роботи. Зокрема, вона формуватиме номенклатуру лікарських засобів, медичних виробів, медичної техніки та інших товарів, робіт і послуг, що закуповуватимуться на виконання державних цільових програм та комплексних заходів програмного характеру МОЗ України за державні кошти у відповідному бюджетному році.

Орієнтовна вартість продукції, робіт і послуг, що закуповуватимуться у відповідному бюджетному році, визначатиметься відповідно до найнижчої ціни закупівлі минулого року.

Підставою для збору заявок щодо закупівлі ліків, медичних виробів та медичної техніки, інших товарів, робіт і послуг у 2015 р. є наказ МОЗ України про затвердження відповідної номенклатури на поточний рік.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті