Оприлюднено наказ щодо скасування обов’язкового мінімального асортименту препаратів для аптечних закладів

Оприлюднено Наказ щодо скасування обов’язкового мінімального асортименту препаратів для аптечних закладівНа офіційному сайті Верховної Ради України оприлюднено наказ МОЗ України від 09.10.2015 р. № 660 «Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29 грудня 2011 року №1000», який було зареєстровано Міністерством юстиції України 29.10.2015 р. за № 1329/27774. Документ набуде чинності з дня його офіційного опублікування. За інформацією, зазначеною на сайті видання «Офіційний вісник України», даний наказ планується до опублікування 20.11.2015 р. в № 90 цього видання.

Як ми вже повідомляли раніше, питання необхідності скасування обов’язкового мінімального асортименту (соціально орієнтованих) лікарських засобів і виробів медичного призначення для аптечних закладів, що затверджений наказом МОЗ України від 29.12.2011 р. № 1000, було ініційоване робочою групою з питань дерегуляції фармацевтичного ринку та неодноразово розглядалося на засіданнях групи. Відповідний проект документа було підготовлено Асоціацією «Оператори ринку медичних виробів», яка є членом даної робочої групи. Даний документ неодноразово виносився на громадське обговорення.

Питання скасування даного наказу було ініційовано з метою дерегуляції фармацевтичної сфери, оптимізації існуючих переліків лікарських засобів та медичних виробів. А також задля спрощення роботи фармацевтичних працівників аптечних закладів, пов’язаної з необхідністю забезпечувати постійну наявність обов’язкового асортименту.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті