Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (далі — Держпродспоживслужба) і МОЗ України затвердили спільний Регламент взаємодії для покращення координації дій з питань реалізації державної політики у сфері санітарного законодавства, здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням санітарного законодавства (далі — Регламент).
Регламент затверджено з метою уніфікації взаємодії та координації дій між територіальними органами Держпродспоживслужби та державними установами МОЗ України, зокрема, щодо взаємообміну інформацією про реєстрацію та розслідування випадків та спалахів інфекційних хвороб і неінфекційних захворювань (отруєнь), харчових отруєнь, у тому числі отруєнь грибами та захворювань на ботулізм.
Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа наголосив, що підписання даного Регламенту є важливим кроком у сфері поглиблення співпраці між Держпродспоживслужбою та МОЗ України, створює уніфікований механізм для співпраці фахівців на місцях та дає змогу направити спільні зусилля на досягнення однієї мети — забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення.
Фахівці Держпродспоживслужби обговорили реалізацію та шляхи оптимального виконання положень Регламенту під час семінару «Наукове забезпечення діяльності Держпродспоживслужби щодо здійснення державного нагляду (контролю) у сфері санітарного законодавства», який був проведений наприкінці минулого тижня органом спільно з ДУ «Інститут громадського здоров’я ім. О.М. Марзєєва НАМН України».
Учасники проаналізували роботу спеціалістів Держпродспоживслужби із дотримання санітарного законодавства на місцях, обговорили шляхи максимально повного виконання пунктів Регламенту та перспективи поглиблення співпраці з державними установами профільного міністерства. Учасники також обговорили питання чинного законодавства та державну політику в сфері санітарного та епідеміологічного благополуччя населення.
Коментарі
Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим