Голова ДПС про «сірий» імпорт та запровадження мораторію на перевірки

11 Листопада 2019 3:01 Поділитися

Очільник Державної податкової служби (ДПС) України Сергій Верланов заявив, що для розвитку вітчизняної економіки та системи оподаткування необхідно посилити контроль за ризиковими операціями та ефективно протидіяти такому негативному явищу, як «сірий» імпорт. При цьому він вважає, що сама система спрощеного оподаткування не потребує змін, відтак зміна врегулювання питання застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) спрямована на стимулювання бізнесу працювати «в білу» та на детінізацію вітчизняної економіки. Голова ДПС запевнив, що детінізація не має нічого спільного з посиленням тиску на бізнес, а закони України від 20.09.2019 р. № 128-IX та від 20.09.2019 р. № 129-IX не спрямовані на фіскалізацію, погіршення правил чи зміну спрощеної системи оподаткування.

Запровадження новацій має на меті забезпечити рівні конкурентні умови на ринку та унеможливити безконтрольний обіг особ­ливо ризикових груп товарів, серед яких — лікарські засоби. «Наша задача — це введення новітніх РРО для всього бізнесу в Україні, для вже існуючих бізнес-моделей. Не бачив жодного опонента цієї ініціативи. У нас на сьогодні вже є 400 тис. касових апаратів, і всі бізнесмени, які ними користуються, у тому числі і дрібні підприємці, які, наприклад торгують підакцизними товарами, підтримують ці ініціативи», — пояснює С. Верланов.

Стосовно запровадження програмних РРО голова ДПС зауважив, що спеціальні програми та їх обслуговування будуть безкоштовними для суб’єктів господарювання, що має забезпечити його відомство. При цьому програмне забезпечення буде можливо встановити на різні сучасні прилади, в тому числі на смартфон, а їх перевагою вважається спрощена процедура реєстрації, адже остання здійснюється через електронний кабінет без подання реєстраційних документів.

Голова ДПС також підтримав ініціативу щодо запровадження мораторію на перевірки фізичних осіб — підприємців усіх категорій, крім «ризикових», на 2 роки. Нагадаємо, що наприкінці жовтня Президент України Володимир Зеленський підписав Указ від 17.10.2019 р. № 761/2019 «Про невідкладні заходи щодо забезпечення сприятливих умов для діяльності фізичних осіб — підприємців». Даним нормативно-правовим актом Президент постановив розробити законопроект, спрямований на запровадження дворічного мораторію на проведення перевірок фізичних осіб — підприємців (крім тих, які здійснюють високорентабельні види діяльності з істотними ризиками ухилення від оподаткування) щодо дотримання ними порядку застосування реєстраторів розрахункових операцій.

За матеріалами www.visnuk.com.ua,
фото прес-служби ДПС України
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті