Пропозиції та зауваження щодо проекту Закону України «Про внесення змін і доповнень до закону України «Про лікарські засоби» білоцерківської асоціації фармацевтів

У ст. 2 пропонуємо викласти деякі визначення в наступній редакції:

«До лікарських засобів, зокрема, належать: готові лікарські засоби та лікарські засоби, виготовлені в аптеках… лікарські домішки до харчових продуктів…» і далі по тексту.

«Аптечний склад (база) — заклад охорони здоров’я, який функціонує на підставі ліцензії та здійснює оптову реалізацію лікарських засобів».

«Аптечні заклади — аптека, аптечні пункти, аптечні кіоски, а також аптечні склади (бази)».

«Виготовлення лікарських засобів (форм) — виготовлення лікарських засобів (форм) в аптеках за рецептами лікарів та на замовлення лікувально-профілактичних закладів».

«Уповноважена особа — це особа, наділена правом підпису, яка несе відповідальність за ділянку роботи на виробництві, у дистриб’юторській фірмі, в аптеці, на аптечному складі (базі)».

Пропонуємо включити визначення наступних термінів: «Лікарська форма», «Внутрішньоаптечна заготівка», «Внутрішньоаптечна фасовка», «Концентрований розчин» і викласти їх в такій редакції:

«Лікарська форма — одна або декілька лікарських речовин, які після спеціальної обробки придатні для використання хворим. До лікарських форм належать: порошки, збори, рідини (розчини для ін’єкцій, очні краплі, настої, мікстури, відвари тощо), мазі та пасти, супозиторії, пілюлі тощо».

«Внутрішньоаптечна заготівка — виготовлення в умовах аптеки лікарських форм за рецептурними приписами, які найчастіше повторюються (з урахуванням сумісності окремих інгредієнтів та стійкості виготовлених лікарських форм під час зберігання)». В основному в аптеках заготовляють порошки, деякі розчини, краплі для зовнішнього та, рідше, для внутрішнього застосування.

«Внутрішньоаптечна фасовка — фасування медикаментів ангро та інших товарів в дрібну тару, закупорка та оформлення зовнішнього вигляду в умовах аптеки».

«Концентрований розчин — це розчин речовини відповідної концентрації, з якого можна приготувати розчини нижчої концентрації».

Ст. 17 абз. 4 викласти в наступній редакції:

«Державний контроль за якістю лікарських засобів під час їх зберігання на аптечних складах (базах) та в аптечних закладах…» і далі по тексту.

Голова правління Білоцерківської асоціації фармацевтів Л.Г. Горюнова
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті