МОЗ України інформує щодо вступу до вищих медичних навчальних закладів

07 Липня 2012 12:04 Поділитися

З метою забезпечення належної організації вступної кампанії до вищих навчальних закладів І–IV рівнів акредитації, закладів післядипломної освіти МОЗ України та оперативного вирішення проблемних питань її проведення у профільному міністерстві розпочав діяльність оперативний штаб з питань вступної кампанії 2012 р.

Станом на 6 липня 2012 р. до 15 вищих медичних та фармацевтичного навчальних закладів подано 16 559 заяв, а участь у вступній кампанії взяли 13 900 вступників, що у 4 рази більше порівняно з аналогічним періодом 2011 р. Як і минулого року, більшість абітурієнтів — жінки (9776), чоловіків лише 2124.

Від осіб, що отримали з конкурсного предмета 190 та більше балів за результатами зовнішнього незалежного оцінювання, надійшло 1580 заяв. З числа випускників загальноосвітніх середніх шкіл, нагороджених медалями, до вищих медичних навчальних закладів вже подали заяви 2772 особи.

На «гарячу лінію» оперативного штабу надійшло 29 дзвінків від абітурієнтів щодо питань вступної кампанії 2012 р. В основному вони стосувалися реєстрації та подання електронних заяв до Єдиної державної електронної бази з питань освіти; пільг при вступі; вступу випускників вищих медичних навчальних закладів І–ІІ рівнів акредитації, що отримали дипломи з відзнакою; граничного віку абітурієнтів.

Занепокоєння в МОЗ України викликають численні скарги абітурієнтів, які не можуть подати електронні заяви до вищих навчальних закладів за допомогою сайту електронного вступу. Незважаючи на те що більшість абітурієнтів вищих медичних навчальних закладів виявляють бажання скористатися можливістю електронної подачі заяв, подати їх спромоглися лише 78 осіб.

Міністерство оперативно реагує на зауваження вступників. З метою полегшення вступного процесу та зменшення навантаження на приймальні комісії оперативний штаб у межах своєї компетенції забезпечує всі необхідні заходи.

За матеріалами www.moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті