Внесено зміни до Порядку ліцензування діяльності, пов’язаної з обігом наркотичних засобів

13 Листопада 2012 1:48 Поділитися

7 листопада 2012 р. КМУ прийняв постанову № 1029 «Про внесення змін до Порядку ліцензування діяльності, пов’язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів».

Згідно із цим документом ліцензію на провадження діяльності, пов’язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів зможуть отримувати фізичні особи підприємці (далі – ФОП). Крім того, суб’єкти господарювання, включаючи ФОП, які мають намір провадити діяльність, пов’язану з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, зможуть подавати органові ліцензування заяву на отримання ліцензії та відповідні документи особисто або через уповноважений орган чи особу. Зокрема, постановою КМУ від 07.11.2012 р. № 1029, серед іншого, передбачено нову редакцію п. 6 Порядку ліцензування діяльності, пов’язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів (далі – Порядок), затвердженого постановою КМУ від 05.12.2007 р. № 1387, а саме:

«6. Суб’єкт господарювання чи фізична особа — підприємець, які мають намір провадити діяльність, пов’язану з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, подають особисто або через уповноважений орган чи особу органові ліцензування заяву, в якій зазначаються повне найменування, місцезнаходження, банківські реквізити, ідентифікаційний код — для юридичних осіб; прізвище, ім’я, по батькові, паспортні дані (серія, номер паспорта, ким і коли виданий, місце проживання), реєстраційний номер облікової картки платника податків (серія та номер паспорта — для фізичної особи, яка через свої релігійні переконання відмовляється від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомила про це відповідному органу державної податкової служби і має відмітку в паспорті) — для фізичних осіб — підприємців; вид діяльності згідно з частиною третьою статті 9 Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» (повністю або частково), на провадження якого суб’єкт господарювання чи фізична особа — підприємець мають намір одержати ліцензію. У разі наявності у суб’єкта господарювання філій чи інших відокремлених підрозділів, які провадитимуть діяльність, пов’язану з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, у заяві зазначається їх місцезнаходження.

Філії чи інші відокремлені підрозділи суб’єкта господарювання провадять діяльність, пов’язану з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів на підставі засвідченої органом ліцензування копії виданої ліцензії».

Крім того, постановою КМУ від 07.11.2012 р. № 1029 передбачено збільшення терміну розгляду заяви про видачу ліцензії до 10 робочих днів, замість 10 календарних днів, як це прописано у діючому на сьогодні Порядку.

Також, згідно із документом визначені підстави для анулювання ліцензії у новій редакції. Рішення про анулювання ліцензії набиратиме чинності через 30 днів з дня його прийняття, крім рішення про анулювання ліцензії, прийнятого згідно із заявою суб’єкта господарювання чи фізичної особи — підприємця про анулювання ліцензії та в разі смерті фізичної особи — підприємця, які набиратимуть чинності з дня їх прийняття. Нагадаємо, що згідно із діючим на сьогодні Порядком рішення про анулювання ліцензії набирає чинності через 10 днів з дати його прийняття.

Відповідно до постанови КМУ від 07.11.2012 р. № 1029 розмір та порядок справляння плати за видачу ліцензії визначається постановою КМУ від 29.11.2000 р. № 1755 «Про строк дії ліцензії на провадження певних видів господарської діяльності, розміри і порядок зарахування плати за її видачу». За переоформлення, видачу копії чи дубліката ліцензії справляється плата в розмірах, визначених Законом України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності», яка зараховується до державного бюджету.

Залишається додати, що постанову КМУ від 07.11.2012 р. № 1029 буде опубліковано в Офіційному віснику України від 16.11.2012 р. № 85.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»



Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті