Пропонується подовжити дію Пілотного проекту на 1 рік

Пропонується подовжити дію Пілотного проекту на 1 рікДля забезпечення населення доступними лікарськими засобами для лікування гіпертонічної хвороби в 2013 р. пропонується подовжити розпочату в 2012 р. реалізацію Пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою, затвердженого постановою КМУ від 25.04.2012 р. № 340 (далі — Пілотний проект). У зв’язку з цим підготовлено та винесено на громадське обговорення відповідний проект постанови Уряду.

Пропонується внести зміни до п. 1 постанови КМУ № 340. У разі прийняття згаданого вище проекту постанови Уряду Пілотний проект реалізовуватиметься по 31 грудня 2013 р.

Нагадаємо, що в бюджеті 2012 р. на часткове відшкодування вартості вищезазначеної категорії препаратів виділено 40 млн грн., а наступного року фінансування планується збільшити до 192 млн грн. — про це заявив ще у вересні поточного року Прем’єр-міністр України Микола Азаров під час чергового засідання Уряду.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

карина 27.11.2012 11:17
На мою думку Пiлотний проект зараз-це мертво народжене дитя.!!Якими ж"розумними" повиннi були бути кер1вники МОЗу щоб придумати такий Порядок д11 постанови,який практично неможливо виконати всим! аптекам,а пот1м ще 1х і звинуватити. А насправді мабуть немає коштів в бюджеті. Тільки за діючим Порядком відпуску ЛЗ за безкоштовними рецептами можливо в подальшому реалізувати Проект.Чи може в кого є інша думка.Та чи хочете ви цим займатись?
Олена 27.11.2012 5:24
Складається враження, що авторам проекту не має що писати та аналізувати в наведеному аналізі, ось і виходе фантастична картина. Доречно зауважити, що продовження терміну пілотного проекту ще на рік, здійснюється на підставі «перших позитивних» результатів, до моменту повного аналізу результатів та наслідків дії проекту у 2012 році! До моменту здійснення часткового відшкодування хоча б за 1 місяць! Невже у 2013 році проект буде також триматися за рахунок кредитування або самопожертви суб'єктів господарювання роздрібної мережі? Невже автори вважають зайвим визначитися, чи є прозорим та ефективним механізм відшкодування, чи витримають суб'єкти роздрібної торгівлі в таких умовах, чи не буде збоїв у ланцюгу опт – роздріб, чи вистачить коштів у бюджеті, чи спрацюють на належному рівні обласні управління охорони здоров'я, держказначейство та інші учасники проекту.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті