До Держпідприємництва на погодження надійшов законопроект «Про медичні вироби»

26 Березня 2013 11:56 Поділитися

До Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва (далі — Держпідприємництва) 21–22 березня надійшли на погодження проекти регуляторних актів, серед яких законопроект «Про медичні вироби».

Як уже повідомляло наше видання, 19 березня цей документ з урахуванням зауважень і пропозицій, що надійшли до профільного міністерства, було оприлюднено на офіційному сайті МОЗ України.

На відміну від винесених на громадське обговорення 7 і 20 лютого проектів Закону України «Про вироби медичні» в оприлюдненому 19 березня законопроекті змінено термінологічний апарат. Звужено і його сферу застосування.

Цим документом передбачено, що медичні вироби можуть бути введені в обіг та експлуатацію, якщо вони наявні в реєстрі медичних виробів та юридичних осіб, відповідальних за введення їх в обіг та експлуатацію. Медичний виріб, що вводитиметься в обіг або експлуатацію, має відповідати суттєвим вимогам. Виробник медичного виробу або його уповноважений представник зобов’язаний звернутися до органу з оцінки відповідності медичних виробів, сфера акредитації якого розповсюджується на цей медичний виріб, для проведення оцінки відповідності його суттєвим вимогам згідно з процедурами, встановленими у відповідних технічних регламентах.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті