Препарати, включені до Пілотного проекту: реалізація здійснюється відповідно до реєстру

Препарати, включені до Пілотного проекту: реалізація здійснюється відповідно до реєструНа офіційному сайті Державного підприємства «Державний експертний центр МОЗ України» (далі — ДЕЦ) в розділі «Пілотний проект щодо державного регулювання цін» розміщено інформацію для провізорів стосовно цін на лікарські засоби, на які поширюється дія Пілотного проекту, відповідно до постанови КМУ від 25.04.2013 р. № 340 та наказу МОЗ України від 01.06.2012 р. № 419 станом на 12.09.2013 р. Ця інформація містить також дані щодо: наявності/відсутності документа, виданого Державною службою України з лікарських засобів, про відповідність виробництва вимогам належної виробничої практики (Good Manufacturing Practice — GMP); наявності/відсутності задекларованої оптово-відпускної ціни на той чи інший препарат.

Згідно з інформацією, розміщеною на сайті ДЕЦ, станом на 12.09.2013 р. 164 найменування лікарських засобів, що підпадають під дію Пілотного проекту, мають сертифікат відповідності вимогам GMP, і задекларовані зміни оптово-відпускних цін, які дорівнюють граничному рівню оптово-відпускних цін на препарати, визначеному у реєстрі, затвердженому наказом МОЗ № 419 (в редакції наказу МОЗ України від 10.09.2013 р. № 794), або не перевищують його.

Звертаємо вашу увагу на те, що інформація для провізорів, розміщена на сайті ДЕЦ, не є нормативно-правовим актом і регулярно оновлюється. Тому рекомендуємо суб’єктам господарювання користуватися реєстром граничного рівня оптово-відпускних цін та порівняльних (референтних) цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою станом на 22 серпня 2013 р.

Нагадаємо також, що за інформацією МОЗ України відшкодуванню підлягають лише ті лікарські засоби, ціни на які задекларовані на рівні граничного рівня оптово-відпускних цін або не перевищують його, у відповідності до наказу МОЗ № 419.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Читайте також: Пілотний проект на Київщині: проблеми реалізації і шляхи вдосконалення

Пілотний проект: питання/відповіді

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті