Порядки розрахунку граничного рівня цін на антигіпертензивні ліки та на препарати інсуліну: розроблено проект змін

13 Лютого 2014 6:07 Поділитися

Порядок розрахунку граничного рівня оптово-відпускних цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою та на препарати інсуліну: Розроблено проект змінНа офіційному сайті МОЗ України для громадського обговорення оприлюднено проект наказу профільного міністерства «Про затвердження Змін до деяких наказів Міністерства охорони здоров’я України з питань реалізації пілотних проектів щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби». Проектом документа пропонується внести зміни в Порядок розрахунку граничного рівня оптово-відпускних цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою та порівняльних (референтних) цін на такі засоби, затверджений наказом МОЗ України від 29.05.2012 р. № 394 та в Порядок розрахунку граничного рівня оптово-відпускних цін на препарати інсуліну на основі порівняльних (референтних) цін на такі препарати, затверджений наказом МОЗ України від 21.01.2014 р. № 57. Зокрема, пропонується внести зміни в понятійний апарат даних документів. Так, проектом наказу вводиться поняття «індекс цін виробників фармацевтичних препаратів і матеріалів»: Іцін — це показник зміни цін у поточному періоді щодо попереднього у сфері виробництва фармацевтичних препаратів і матеріалів, що використовується при прогнозуванні й управлінні процесами ціноутворення, перерахунку показників системи національних рахунків у постійні ціни та забезпечує можливість проведення міжнародних співставлень.

Також, проектом наказу пропонується оновлювати реєстр цін на лікарські засоби та граничні рівні оптово-відпускних цін на препарати інсуліну щомісячно до 10 числа наступного за звітним періодом шляхом здійснення перерахунку ГрОВЦ за формулою (оновлена ГрОВЦ = попередня ГрОВЦ х Іцін /100) за умови зміни Іцін виробників фармацевтичних препаратів і матеріалів за поперед­ній календарний місяць (за даними Державної служби статистики України) та оприлюднення його на офіційному сайті МОЗ України.

Нагадаємо, що питання стосовно внесення змін до наказів МОЗ, якими затверджено Порядки розрахунку граничних оптово-відпускних цін на антигіпертензвні препарати та препарати інсуліну, обговорювалося під час нарад, які відбулися в МОЗ 7 та 8 лютого поточного року за участю делегатів ІХ Щорічного аналітичного форуму «Фармринок України—2014. В рамках ефективних понять».

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті