Раїсу Богатирьову відправили у відставку — «за» проголосували 287 народних депутатів

24 Лютого 2014 11:35 Поділитися

Раїсу Богатирьову відправили у відставку — «за» проголосували 287народних депутатів23 лютого 2014 р. Верховна Рада України сьомого скликання продовжила роботу в пленарному режимі. Народні депутати на засіданні проголосували за відставку виконуючого обов’язки міністра охорони здоров’я Р.В. Богатирьової. За відповідний проект постанови парламенту проголосували 287 народних обранців.

Зазначимо, підставами для звільнення Р.В. Богатирьової від виконання обов’язків міністра охорони здоров’я України, що має наслідком відсторонення її з посади, є:

  • систематичне і грубе порушення вимог ст. 3, 22, 49 Конституції України, вимог відповідних міжнародних договорів зобов’язань України в частині незабезпечення належної реалізації невід’ємного права кожної людини на рівний і справедливий доступ до охорони здоров’я та якісної і своєчасної медичної допомоги;
  • неналежне виконання державних цільових програм і комплексних заходів з охорони здоров’я;
  • поширення корупційних схем під час здійснення профільним міністерством державних закупівель фармацевтичної продукції, розтрати бюджетних коштів.

Про це йдеться у постанові Верховної Ради України від 23.02.2014 р. № 771-VII.

Під час пленарного засідання парламенту 23 лютого народні депутати висловили думку щодо прийняття рішення про відміну медичної реформи.

Так, парламентарії 311 голосами прийняли в цілому проект Закону України «Про введення мораторію на ліквідацію та реорганізацію закладів охорони здоров’я».

Документом введено мораторій на ліквідацію та реорганізацію закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності, що включає:

  • безпосередню ліквідацію лікарень, поліклінік, амбулаторій, фельдшерсько-акушерських пунктів (у тому числі тих, які розташовані на території сільських та селищних рад) та інших медичних закладів державної й комунальної форм власності;
  • реорганізацію закладів охорони здоров’я, що призводить до зміни їх головного призначення та/або скорочення кількості працівників і зменшення кількості ліжко-місць;
  • інші форми реорганізації, направлені на закриття закладів охорони здоров’я та зменшення обсягів медичної допомоги населенню;
  • скорочення режиму роботи медичних закладів.

Наразі текст ухваленого документа не оприлюднено.

24 лютого Перший заступник Міністра охорони здоров’я України О. Качур повідомив про те, що МОЗ України працює у штатному режимі. За його словами, усі працівники центрального апарату МОЗ України перебувають на робочих місцях та виконують свої професійні обов’язки. Зранку у відомстві було проведено апаратну нараду з керівниками департаментів, управлінь та відділів, під час якої було наголошено на продовженні стабільної роботи медичної галузі України, повноцінному забезпеченні лікарськими засобами та засобами медичного призначення закладів охорони здоров’я, цілодобовому функціонуванні служб екстреної медичної допомоги тощо.

Зазначимо, що 22 лютого Голова Верхов­ної Ради України В. Рибак написав заяву про складання повноважень. У зв’язку з цим депутати обрали головою парламенту О.В. Турчинова, народного депутата України, члена депутатської фракції Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина». 23 лютого на Голову Верховної Ради України покладено обов’язки Президента України.

Напередодні, 22 лютого, народні депутати 328 голосами підтримали постанову Верховної Ради України про усунення Віктора Януковича з посади Президента України.

«Враховуючи, що Президент України В. Янукович самоусунувся від виконання конституційних повноважень, що загрожує керованості держави, територіальній цілісності і суверенітету України, масовому порушенню прав і свобод громадян, виходячи з обставин крайньої необхідності, виражаючи суверенну волю українського народу, Верховна Рада України постановляє:

1. Встановити, що Президент України В. Янукович у неконституційний спосіб самоусунувся від здійснення конституційних повноважень та є таким, що не виконує свої обов’язки.

2. Відповідно до пункту 7 частини першої статті 85 Конституції України призначити позачергові вибори Президента України на 25 травня 2014 року.», — сказано у постанові Верховної Ради України № 757-VII.

Таким чином, позачергові вибори Президента відбудуться 25 травня 2014 р.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті