Андрій Шипко пропонує розробити нову редакцію Закону України «Про лікарські засоби»

А. ШипкоПитання щодо необхідності опрацювання нової редакції Закону України «Про лікарські засоби» (далі — закон) не втрачає актуальності. Нині ця ініціатива знаходить підтримку на рівні Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, зокрема його голови Тетяни Бахтеєвої.

Андрій Шипко, народний депутат, голова підкомітету Верховної Ради України з питань фармації, ініціював створення робочої групи з метою оновлення нормативної бази та розробки нової редакції закону. Як повідомив народний депутат, чинна регуляторна база потребує якісної систематизації, оскільки
сам закон надзвичайно перевантажений численними змінами, а деякі норми є суперечливими та потребують нагального доопрацювання.

А. Шипко вважає, що нова редакція закону задовольнить усі сторони ринку та стане поштовхом до вдосконалення нормативної бази, що регулює діяльність фармації. При цьому народний депутат наголосив, що інтереси пацієнтів — найважливіші, і саме вони повинні завжди залишатися пріоритетом будь-яких законодавчих змін у медицині.

19 березня 2014 р. Комітет Верховної Ради України з питань охорони здоров’я підтримав ініціативу народного депутата стосовно створення робочої групи. Т. Бахтеєва, зокрема, наголосила на актуальності питання та запропонувала невідкладно — вже у квітні — провести широке обговорення нової редакції закону.

«Я розумію, що це кропітка і довготривала робота! Але ми маємо на рівні законодавства напрацювати прозорі правила для нормального функціонування ринку», — резюмував А. Шипко, запросивши — як голова створеної групи — долучитися до конструктивної роботи народних депутатів, профільних фахівців, представників Національної академії медичних наук України, громадських організацій, суб’єктів фармацевтичного ринку.

За матеріалами, наданими прес-службою народного депутата А. Шипко
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті