Уряд позбавив Держлікслужбу України повноважень органу ліцензування

27 Серпня 2015 5:59 Поділитися

Уряд позбавив Держлікслужбу України повноважень органу ліцензуванняУряд позбавив Державну службу України з лікарських засобів (далі – Держлікслужба України) повноважень органу ліцензування. Відповідна постанова КМУ від 5 серпня 2015 р. № 609 «Про затвердження переліку органів ліцензування та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України» набула чинності 26 серпня 2015 р. Органом, що буде здійснювати ці функції, визначено Державну службу з лікарських засобів і контролю за наркотиками. Також цей орган здійснюватиме ліцензування господарської діяльності з культивування рослин, включених до таблиці I переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого Урядом, розроблення, виробництво, виготовлення, зберігання, перевезення, придбання, реалізацію (відпуск), ввезення на територію України, вивезення з території України, використання, знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, включених до зазначеного переліку.

Нагадаємо, що урядовою постановою КМУ від 10 вересня 2014 р. № 442 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади» передбачено створити Державну службу України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, реорганізувавши шляхом злиття Держлікслужби України та Державної служби з контролю за наркотиками.

Розпорядженням КМУ від 18.02.2015 р. № 107-р передбачено створення комісії з реорганізації Державної служби з контролю за наркотиками. Головою комісії призначено Олега Дзісяка, начальника Управління ліцензування квот та дозволів.

Розпорядженням КМУ від 17.06.2015 р. № 620-р передбачено створення комісії з реорганізації Держлікслужби України. Головою комісії призначено Олену Алєксєєву, першого заступника голови Держлікслужби України. На голів комісій покладено обов’язок затвердити персональний склад комісії та забезпечити здійснення заходів, пов’язаних із реорганізацією, а також поінформувати Уряд у 6-місячний термін про результати проведеної роботи.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті