Новий Перелік медичних виробів, операції з постачання яких оподатковуються за ставкою 7%, вчергове винесено на обговорення

09 Вересня 2015 12:08 Поділитися

Новий Перелік медичних виробів, операції з постачання яких оподатковуються за ставкою 7%, вчергове винесено на обговорення08.09.2015 р. на офіційному сайті МОЗ України для громадського обговорення оприлюднено проект постанови КМУ, яким пропонується затвердити новий перелік медичних виробів, операції з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України яких підлягають обкладенню податком на додану вартість (ПДВ) за ставкою 7% (далі — Перелік). Звертаємо увагу, що чинний Перелік затверджено постановою КМУ від 03.09.2014 р. № 410, він складається за найменуванням медичних виробів та відповідних кодів за УКТЗЕД.

Однак проектом документа передбачається встановити та затвердити Перелік у вигляді Державного реєстру медичної техніки та виробів медичного призначення (далі — Реєстр) та тих медичних виробів і допоміжних засобів, щодо яких складено декларацію або видано сертифікат, або складено заяву щодо медичних виробів особливого призначення, або заявку щодо медичних виробів для діагностики in vitro, призначених для оцінки характеристик, згідно з вимогами відповідних технічних регламентів. Винятком будуть лише технічні та інші засоби реабілітації (крім автомобілів) для інвалідів та інших пільгових категорій населення, на яких поширюється дія постанови КМУ від 02.02.2011 р. № 79 «Деякі питання реалізації підпункту 197.1.3 пункту 197.1 статті 197 Податкового кодексу України», відповідно до якої такі засоби звільняються від обкладення ПДВ. Проектом документа передбачено, що у разі його прийняття втратить чинність постанова КМУ від 03.09.2014 р. № 410.

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту документа, його прийняття унеможливить подальше застосування практики вибіркового пільгового обкладення ПДВ операцій з постачання та ввезення на митну територію медичних виробів, а також зможе усунути існуючу колізію щодо обкладення ПДВ операцій з постачання та ввезення на митну територію засобів реабілітації, які відповідно до чинного законодавства звільнені від оподаткування.

Нагадаємо, 02.07.2015 р. схожий проект документа було винесено на громадське обговорення, ним також передбачалося встановити та затвердити Перелік у вигляді Реєстру, однак він не містив положень щодо оподаткування засобів реабілітації. Цей проект документа було розроблено Асоціацією «Оператори ринку медичних виробів» та схвалено дорадчою експертною робочою групою з дерегуляції фармринку при МОЗ України.

Для обговорення положення щодо оподаткування засобів реабілітації було розроблено окремий проект документа, який був винесений на громадське обговорення 31.07.2015 р. та яким пропонувалося внести відповідні зміни в чинний Перелік.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті