Розроблено новий перелік медичних виробів, операції з постачання яких оподатковуються за ставкою 7%

03 Липня 2015 1:04 Поділитися

Розроблено новий перелік медичних виробів, операції з постачання яких оподатковуються за ставкою 7%02.07.2015 р. на офіційному сайті МОЗ України для громадського обговорення оприлюднено проект постанови КМУ, яким пропонується затвердити перелік медичних виробів, операції з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України яких підлягають обкладенню податком на додану вартість (далі — ПДВ) за ставкою 7% (далі — Перелік). Так, проектом документа передбачається встановити та затвердити перелік медичних виробів, операції з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України яких підлягають обкладенню податком на додану вартість за ставкою 7%, у вигляді Державного реєстру медичної техніки та виробів медичного призначення, та медичних виробів і допоміжних засобів, щодо яких складено декларацію або видано сертифікат, або складено заяву щодо медичних виробів особливого призначення, або заявку щодо медичних виробів для діагностики in vitro, призначених для оцінки характеристик, згідно з вимогами відповідних технічних регламентів.

У зв’язку з цим, в разі прийняття проектом документа передбачено, що втратить чинність постанова КМУ від 03.09.2014 р. № 410, якою затверджена чинна редакція Переліку.

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту документа, він враховує європейські принципи оподаткування, відповідно до яких знижені ставки застосовуються лише до товарів або послуг за категоріями, а не на окремі назви (найменування) товарів або послуг з окремої категорії, як це передбачено постановою № 410.

Відповідний проект документа розроблено Асоціацією «Оператори ринку медичних виробів» та схвалено дорадчою експертною робочою групою з дерегуляції фармринку при МОЗ України.

Нагадаємо, що 01.07.2015 р. було винесено на громадське обговорення проект Закону України, яким пропонується внести зміни в Податковий кодекс України, яким крім зниження ставки ПДВ для лікарських засобів вироблених в умовах аптек, також пропонується доповнити Податковий кодекс таким самим положенням про оподаткування медичних виробів, що передбачено і проектом постанови.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті