Постанова КМУ від 16.10.2014 р. № 543

15 Серпня 2015 12:31 Поділитися

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 16.10.2014 р. № 543

Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності з медичної практики і визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Міністерством охорони здоров’я

Відповідно до частини другої статті 5 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності з медичної практики і визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Міністерством охорони здоров’я, що додаються.

2. Внести у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2008 р. № 843 «Про затвердження критерію, за яким оцінюється ступінь ризику від провадження діяльності у сфері охорони здоров’я для безпеки життя і здоров’я населення та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю)» (Офіційний вісник України, 2008 р., № 72, ст. 2427; 2011 р., № 84, ст. 3060), такі зміни:

1) підпункт 1 пункту 1 виключити;

2) абзац другий пункту 3 виключити.

Прем’єр-міністр України А. Яценюк

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 16 жовтня 2014 р. № 543

КРИТЕРІЇ,

за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності з медичної практики і визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Міністерством охорони здоров’я

1. До критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності з медичної практики, належать:

строк провадження господарської діяльності з медичної практики;

наявність порушень вимог законодавства у сфері охорони здоров’я;

вид медичної допомоги (екстрена, первинна, вторинна (спеціалізована), третинна (високоспеціалізована), паліативна, медична реабілітація).

2. Відповідно до встановлених критеріїв суб’єкти господарювання, що провадять господарську діяльність з медичної практики, належать до одного з трьох ступенів ризику – високого, середнього або незначного.

3. До високого ступеня ризику належать суб’єкти господарювання:

строк провадження господарської діяльності з медичної практики яких становить менш як три роки незалежно від виду медичної допомоги;

які протягом останніх двох років, що передують плановому, але не менш, як за результатами двох останніх заходів державного нагляду (контролю) допустили порушення вимог законодавства у сфері охорони здоров’я.

4. До середнього ступеня ризику належать суб’єкти господарювання:

строк провадження господарської діяльності з медичної практики яких становить від трьох до п’яти років незалежно від виду медичної допомоги;

які протягом останніх трьох років, що передують плановому, але не менш, як за результатами двох останніх заходів державного нагляду (контролю) допустили порушення вимог законодавства у сфері охорони здоров’я.

5. Суб’єкти господарювання із незначним ступенем ризику:

строк провадження господарської діяльності з медичної практики яких становить від п’яти років і більше незалежно від виду медичної допомоги;

які протягом останніх трьох років, що передують плановому, але не менш, як за результатами двох останніх заходів державного нагляду (контролю) не допустили порушень вимог законодавства у сфері охорони здоров’я.

6. Планові заходи державного нагляду (контролю) за діяльністю суб’єктів господарювання здійснюються з такою періодичністю:

з високим ступенем ризику – не частіше одного разу на рік;

із середнім ступенем ризику – не частіше одного разу на три роки;

з незначним ступенем ризику – не частіше одного разу на п’ять років.

7. У разі коли суб’єкт господарювання може бути віднесений одночасно до двох або більше ступенів ризику, такий суб’єкт належить до більш високого ступеня ризику.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті