Уряд надав 2 національним виробникам дозвіл на реалізацію за кордоном компонентів крові

18 Березня 2016 3:06 Поділитися

522Розпорядженням КМУ від 16.02.2016 р. № 170-р затверджено перелік та обсяги компонентів донорської крові і препаратів, виготовлених з них, на які Урядом було надано ПрАТ «Біофарма» та ТОВ «Біофарма Плазма» спеціальні дозволи на реалізацію в 2016 р. за межами України компонентів донорської крові і препаратів, виготовлених з них. Документ набув чинності 18 березня у зв’язку з опублікуванням у газеті «Урядовий кур’єр» № 52 від 18.03.2016 р.

Зокрема, цим компаніям дозволено реалізувати за межами України 500 тис. упаковок лікарського засобу Плазмол, розчин для ін’єкцій по 1 мл в ампулі; 175 тис. упаковок Альбумін-Біофарма, розчин для інфузій 10% по 100 мл у пляшках, № 1; 50 тис. упаковок Біовен моно® (імуноглобулін людини нормальний рідкий для внутрішньовенного введення), рідина по 50 мл у пляшках, № 1 та ін.

Відповідно до ст. 22 Закону України «Про донорство крові та її компонентів» компоненти та препарати донорської крові дозволяється реалізовувати за межами України лише за умови повного забезпечення ними потреб охорони здоров’я населення України та наявності спеціального дозволу Кабінету Міністрів України.

Як зазначається в інформації до розпорядження, за відомостями МОЗ України, наразі наявні залишки сировини у станцій переливання крові і центрів крові України, а також є виробничі потужності та залишки готової продукції і такої, виробництво якої ще не завершено, покривають обсяги обов’язкового забезпечення потреб охорони здоров’я населення України в препаратах донорської крові. У зв’язки з цим і було надано відповідні дозволи. При цьому також зазначається, що реалізація документа не лише дозволить розширити експортний потенціал України, але й сприятиме збільшенню обсягів виробництва лікарських засобів.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті